A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2024 року

Дата: 04.04.2024 14:17
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

    Шановні мешканці громади ! 

    Випалювання стерні, сухої трави та інших пожнивних решток може призвести до пожеж, що завдає  великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління може викликати алергію, захворювання дихальних шляхів, завдає шкоду навколишньому середовищу та викликає масове незадоволення громадян.

На виконання пункту I протоколу №1 засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 березня 2024 року «Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2024 року» та у зв’язку із підвищеним рівнем пожежної безпеки,  рекомендуємо вжити заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам сільгоспугідь у літній період 2024 року та стосовно дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах протягом літнього періоду, недопущення спалювання стерні, сухої трави та інших пожнивних решток.

Нагадуємо про відповідальність громадян та посадових осіб за порушення правил пожежної безпеки.

     Правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

  • Для громадян за спалювання сухої трави та листя передбачений штраф від 3060 до 6120 грн;
  • Для посадових осіб від 15300 до 21420 грн;
  •  За ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6120 до 12 240 грн.

З березня 2022 року ВР внесла зміни до ККУ, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Зокрема це стосується паліїв сухої трави. Відповідальність за злочини, передбачені ст.113 “Диверсія”, караються від 15 років до довічного ув'язнення.

  У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних