A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення проекту рішення Котелевської селищної ради «Про ліквідацію юридичних осіб, функціонування яких було призупинено»

Дата: 19.02.2024 14:05
Кількість переглядів: 42

 

 

Запрошуємо вас долучитися до громадського обговорення проєкту рішення Котелевської селищної ради «Про ліквідацію юридичних осіб, функціонування яких було призупинено».

Інформуємо, що відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» засновник повинен провести громадське обговорення проекту свого рішення щодо реорганізації та ліквідації закладів освіти у сільській місцевості.

1. Ініціатор громадського обговорення – Котелевська селищна рада.

2. Організатор громадського обговорення – Робоча група з організації громадських обговорень проєкту рішення Котелевської селищної ради «Про ліквідацію юридичних осіб, функціонування яких було призупинено»

3. Мета: врахування думки жителів Котелевської селищної територіальної громади, при прийнятті Котелевською селищною радою проекту рішення «Про ліквідацію юридичних осіб, функціонування яких було призупинено», а саме:

Котелевської загальноосвітньої школи №5 І ступеня Котелевської районної ради, юридична адреса: 38600, Полтавська область, Полтавський район, смт Котельва, вул. Миколаївська, 207, код ЄДРПОУ 23546730;

Сидоряченської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Котелевської районної ради, юридична адреса: 38608, Полтавська область, Полтавський район, с. Сидоряче, код ЄДРПОУ 23546836;

Михайлівськопершого навчально-виховного комплексу (школа І ступеня - дитячий садок) Котелевської районної ради, юридична адреса: 38602, Полтавська область, Полтавський район, с. Михайлівка Перша, вулиця Гарнізова, 52, код ЄДРПОУ 40138183.

4. Предмет громадського обговорення – пропозиції жителів Котелевської селищної  територіальної громади до проєкту рішення Котелевської селищної ради «Про ліквідацію юридичних осіб, функціонування яких було призупинено».

5. Форма громадського обговорення - збір письмових пропозицій.

пропозиції (зауваження) мешканців Котелевської селищної територіальної громади, охочих долучитися до громадського обговорення проекту рішення, подаються в письмовій формі, надсилаються електронною поштою на офіційну електронну адресу відділу освіти та молоді Котелевської селищної ради: kotvo@ukr.net, або поштову адресу: вул. Полтавський шлях, 224, с-ще Котельва, Полтавський район, Полтавська область, 38600, із зазначенням прізвища, імені, по батькові й адреси особи, яка їх подає;

6. Термін збору пропозицій 1 місяць починаючи з дня оприлюднення даного повідомлення.

7. Законодавчі підстави прийняття рішення «Про ліквідацію юридичних осіб, функціонування яких було призупинено»:

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією (стаття 19) та Законами України.

Згідно з частиною 1 статті 143 Конституції України територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» селищні ради засновують заклади освіти, а також реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

Згідно зі ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Враховуючи вищевказані положення, оптимальне функціонування мережі закладів загальної середньої освіти громади повинно виходити з об’єктивно існуючого запиту на освітні послуги.

На 01.09.2010 року у Котелевській загальноосвітній школі №5 І ступеня було 19 учнів. В зв’язку із малокомплектністю закладу прийнято рішення тридцять сьомої позачергової сесії п’ятого скликання Котелевської районної ради від 3 вересня 2010 року про припинення функціонування Котелевської загальноосвітньої школи №5 І ступеня як загальноосвітнього навчального закладу та проведення в ньому навчально-виховного процесу без ліквідації як юридичної особи.

У мікрорайоні цього навчального закладу проживає 79 дітей від 0 до 6 років. Рівень народжуваності свідчить про те, що при відновленні Котелевської загальноосвітньої школи №5 І ступеня заклад все одно буде малокомплектним, в якому працівників буде більше, ніж учнів.

У 2010 році всі штатні працівники були працевлаштовані. На 01.01.2024 штатна чисельність закладу -0.

Навчальні корпуси, котельня, господарчі споруди, всі комунікації перебувають у аварійному стані, вибиті вікна, протікає дах, підлога  прогнила.  Матеріально - технічна база для відновлення освітнього процесу відсутня.

Потреби у відновленні роботи Котелевської загальноосвітньої школи №5 І ступеня немає. Діти, які проживають в даному мікрорайоні, забезпечені підвозом до інших закладів загальної середньої освіти громади для здобуття повної загальної середньої освіти.

На 01.09.2011 року у Сидоряченській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів було 30 учнів. В зв’язку із малокомплектністю закладу прийнято рішення дев’ятої сесії шостого скликання Котелевської районної ради від 20 вересня 2011 року про припинення функціонування Сидоряченської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

У 2011 році всі штатні працівники були працевлаштовані. На 01.01.2024 штатна чисельність закладу -0.

Потреби у відновленні роботи закладу немає. Демографічна ситуація в селі несприятлива. 12 дітей шкільного віку, які проживають в цьому населеному пункті, забезпечені підвозом до Котелевського опорного ліцею №1 для здобуття повної загальної середньої освіти. Дітей дошкільного віку проживає 7. Рівень народжуваності свідчить про те, що при відновленні Сидоряченської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів заклад все одно буде малокомплектним, в якому працівників буде більше, ніж учнів. Навчальні корпуси, господарчі споруди, всі комунікації перебувають у аварійному стані. Матеріально - технічна база для відновлення освітнього процесу відсутня.

На 01.09.2017 року у Михайлівськопершого навчально-виховного комплексу було 0 учнів, за рішенням батьків діти були переведені до Котелевського опорного ліцею №1 (на той час гімназія №1). Тому прийнято рішення вісімнадцятої позачергової сесії сьомого скликання Котелевської районної ради від 18 вересня 2017 року про тимчасове призупинення діяльності Михайлівськопершого навчально-виховного комплексу (школа І ступеня - дитячий садок).  

У 2017  році всі штатні працівники були працевлаштовані. На 01.01.2024 штатна чисельність закладу -0.

Потреби у відновленні роботи закладу немає. Дітей дошкільного віку проживає лише 9. 23 дітей шкільного віку від 6 до 18 років, які проживають на даній території, забезпечені підвозом до Котелевського опорного ліцею №1 для здобуття повної загальної середньої освіти. Батьки переконані щодо якості надання освітніх послуг повноцінним навчальним закладом. У 2023/2024 навчальному році діти цього закладу, що проживають у селі Михайлівка Перша, є учасниками та переможцями предметних олімпіад та конкурсів, переможцями на обласному етапі.

Матеріально - технічна база для відновлення освітнього процесу відсутня.

8. Результати громадського обговорення. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведення аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Котелевської селищної ради.

 

Проєкт рішення сесії Котелевської селищної ради VIII скликання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних