Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

У КОТЕЛЬВІ ВІДКРИЛИ ДОДАТКОВИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР ДЛЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ

Дата: 13.02.2024 14:35
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Відтепер у Котелевському інклюзивно-ресурсному центрі є сучасні сенсорна кімната (активна світлова та пасивно темнова) та кімната лікувальної фізкультури. Це результат успішної реалізації в громаді грантового проєкту. Сучасне обладнання для кімнат заклад отримав від Міжнародної організації з міграції та фінансування Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади (виконавчий партнер у Полтавській області - БО «Світло надії»).

З цієї нагоди сьогодні до ІРЦ завітали заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський, представниця Полтавського офісу МОМ Олена Рейхерт, проєктний спеціаліст «Громадська участь та згуртованість» Дмитро Мітяєв, заступник виконавчого директора БО «Світло надії» Анатолій Павленко, представники освітніх закладів громади, вихованці ІРЦ та їх батьки.

Голова Котелевської громади Тетяна Корост висловила щиру вдячність представникам благодійних організацій за тісну співпрацю та допомогу, а колективу центру на чолі із Іриною Даценко, за ініціативність, професійність та тепло душі, яким вони огортають дітей. Цього року ІРЦ відзначає свій 5-річний ювілей.

«Підтримка і об'єднання спільних зусиль, здійснення добрих, корисних справ є вкрай важливим та цінним особливо зараз, у такий складний для країни час» - зазначила голова громади.

Яскраві, затишні кімната для психоемоційного розвантаження та заспокоєння із сучасним корекційним обладнанням, кімната для зміцнення опорно - рухового апарату та профілактики травм і захворювань. Тут є тактичні модулі і масажні доріжки, реабілітаційні блоки, велотренажери та шведські гірки, м'ячі, скакалки, гімнастичні палиці, гумки. Все це допоможе отримувати якісні корекційно-розвиваючі послуги як місцевим дітям, так і дітям із внутрішньо переміщених родин.

У Котелевській громаді мають на меті охопити інклюзивною освітою всіх діток, які цього потребують. На сьогодні їх 70 - із інтелектуальними, функціональними (сенсорні, моторні, мовленнєві), фізичними та соціоадаптаційними труднощами різного рівня прояву. Тому вже незабаром на базі сучасного та затишного ІРЦ вчителі-психологи із всіх закладів громади проводитимуть заняття з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

☝️Батьки Котелевської громади, які мають дитину з особливими потребами віком від 2 до 18 років, можуть звернутися за допомогою до ІРЦ. 6 кваліфікованих фахівців, серед яких два практичних психологи, вчитель-логопед, вчитель- дефектолог та вчитель - реабілітолог, допоможуть обрати педагогічні та освітні послуги потрібні таким особливим дітям.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних