A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Новий Порядок одержання посвідчення на право роботи з пестицидами

Дата: 16.10.2023 10:36
Кількість переглядів: 57

 

Фото без опису

Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що  Постанова Кабінету, яка визначає  умови одержання посвідчення на право роботи з пестицидами, набрала чинності 28 червня 2023 року.

Так, постанова «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами» (№458 від 9 травня 2023 р.) передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та застосування пестицидів або з проведення робіт із їх транспортування, зберігання, застосування, а також із торгівлею пестицидами.

На даний час процедура включає такі елементи:

- організацію та проведення навчання;

- тестування та видачу посвідчення;

- збільшено термін дії посвідчення з року до двох років;

- запровадження можливості проведення навчання у дистанційній формі.

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби заяву за формою згідно з додатком 3 Постанови КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування  за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби.

Зазначається, що допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видачі до набрання чинності цієї постановою, є чинним протягом строку, на який вони видані.

Тож, тим суб’єктам господарювання, які не мають дозвільних документів, дійсних станом на 1 січня 2022 р., в терміновому порядку необхідно їх отримати.

У відомості підкреслили, що дія цього порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому  вигляді.

Державний фітосанітарний інспектор

Головного управління   

Держпродспоживслужби

в Полтавській області                                                         Тетяна Сахно

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних