A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Звертаємо Вашу увагу на актуальні грантові можливості для бізнесу серед малих та середніх підприємств області!

Дата: 28.08.2023 10:29
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Звертаємо Вашу увагу на актуальні грантові можливості для бізнесу серед малих та середніх підприємств області!

Німецьке товариство міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» реалізує в Україні одну із програм міжнародної співпраці заради економічного розвитку «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. Програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності економіки України, покращення інституційних та регуляторних умов на національному та місцевому рівнях, завдяки яким малі та середні підприємства (МСП) можуть скористатися новими економічними перспективами, які пропонує Угода про асоціацію з ЄС.

750 ГРАНТІВ ПО 4 000 ЄВРО ВІД EU4BUSINESS ДЛЯ МІКРОБІЗНЕСУ

Головна мета грантової підтримки – відновлення діяльності мікропідприємців на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були деокуповані, а також посилити стійкість мікробізнесу в умовах війни з усіх інших регіонів України.

Про грантову підтримку

Хто надає грантову підтримку?

https://donetskcci.com/images/news/main_image1.png

Який мікропідприємець може отримати Грант від EU4Business для мікробізнесу?

https://donetskcci.com/images/news/b3_img.png

Відбір відбуватиметься в межах трьох конкурсів (прийом заявок триватиме протягом двох тижнів по кожному конкурсу з моменту оголошення).

ПЕРШИЙ КОНКУРС

для відбору 250 мікропідприємців, які зареєстровані та провадять діяльність в найбільш постраждалих від війни областях:

Прийом заявок: 08.08.2023 – 21.08.202302

 

ДРУГИЙ КОНКУРС

для відбору 250 мікропідприємців, які зареєстровані та провадять діяльність на деокупованих територіях:

Прийом заявок: 22.08.2023 – 04.09.202303

 

ТРЕТІЙ КОНКУРС

для відбору 250 мікропідприємців, які зареєстровані та провадять діяльність в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій

Прийом заявок: 05.09.2023 – 18.09.2023Переможці кожного з конкурсів визначатимуться в автоматичному режимі на рейтинговій основі на підставі таких основних критеріїв: рівня постраждалості від війни, потенціалу для відбудови та якості заходів з відновлення діяльності мікропідприємства.

 

Як отримати Грант від EU4Business для мікробізнесу?

https://donetskcci.com/images/news/b4_img.png

 

Крок №1. Підприємець має заповнити заяву на порталі Дія. На етапі заповнення заяви підприємець має вже чітко знати, на які напрями він планує використати кошти мікрогранту. В заяві, окрім основної інформації про своє підприємство, підприємець має вказати такі важливі дані:

https://donetskcci.com/images/news/step_03_pc.png

Крок №2. Заява підприємця, заповнена на порталі Дія, передається до обраного підприємцем уповноваженого банку для перевірки його ділової репутації, кредитної історії та зв’язку з групою пов’язаних контрагентів, учасниками якої не можуть бути юридичні особи, а лише фізичні особи-підприємці.
Крок №3. Проведення автоматичного рейтингування Фондом розвитку підприємництва на підставі таких критеріїв: рівень постраждалості підприємства від бойових дій, потенціал для відновлення підприємства та якість заходів з його відновлення.

Крок №4. Зустріч підприємця з уповноваженим банком протягом 15 календарних днів з дати отримання повідомлення від Фонду розвитку підприємництва про проходження конкурсного відбору для проведення перевірки, відкриття рахунку та укладення договору про надання гранту.
Уповноважений банк проводить перевірку таких аспектів:
Крок №5. Зарахування Платежу І у розмірі 80% від суми мікрогранту на відкритий рахунок підприємця протягом 5 банківських днів з дати укладення договору про надання гранту для подальшого фінансування заходів з відновлення мікропідприємства.
Крок №6. Фінансування підприємцем заходів з відновлення свого мікропідприємства відповідно до обраних напрямів використання коштів мікрогранту.
Фінансування заходів з відновлення підприємства за рахунок коштів Платежу І мікрогранту відбувається на підставі оригіналів відповідних платіжних документів шляхом цільового перерахування коштів мікрогранту уповноваженим банком на рахунок постачальника товарів, робіт, послуг, які були зазначені у заяві на участь у Програмі. У випадку невідповідності цілей фінансування з вказаними у заяві, платіж уповноваженим банком не санкціонується.
Крок №7. Підтвердження цільового використання коштів Платежу І мікрогранту для отримання Платежу ІІ (20% від суми мікрогранту). Для отримання коштів Платежу ІІ мікрогранту підприємець має прозвітувати про цільове використання коштів Платежу І мікрогранту. Для цього він має надати Уповноваженому банку документальні підтвердження оприбуткування та використання у своїй господарській діяльності придбаних за кошти мікрогранту товарів, роботів, послуг. Вимоги до переліку документальних підтверджень залежать від типу активів, які придбавались за кошти мікрогранту:
Крок №8. Фінансування заходів з відновлення підприємства за рахунок коштів Платежу ІІ мікрогранту. Послідовність дій підприємця за цим кроком аналогічна порядку фінансування заходів з відновлення мікропідприємства, описаному в Кроці №6
Крок №9. Підтвердження цільового використання коштів Платежу ІІ (20% від суми мікрогранту). Послідовність дій підприємця за цим кроком аналогічна порядку підтвердження цільового використання коштів Платежу І, описаному в Кроці №7 за виключенням випадку, коли Платіж ІІ в повному розмірі використовується для часткової компенсації вартості заходів з відновлення, які були профінансовані за рахунок власних коштів мікропідприємства. В такому випадку, для підтвердження використовуються аналогічні документи, що і для Платежу І.

Подати заявку на порталі ДІЯ

 Детальну інформацію про грантові можливості можна знайти на офіційній сторінці  програми EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП | Facebook
E:     eu4business.ukraine@giz.de 

I:      www.giz.de/ukraine-ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних