Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ – ПРОБЛЕМА СТВОРЕНА ЛЮДИНОЮ

Дата: 25.07.2023 15:20
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Все частіше до селищної ради звертаються стурбовані мешканці щодо проблеми з бездомними собаками, які зграями бігають в населених пунктах, створюючи певний дискофорт, а часто і загрозу для здоров'я людей.

Звідки ж беруться безпритульні тварини? Вони не з’являються із повітря, за їх появою на вулицях завжди стоїть людська легковажність чи безвідповідальність. За своїми зовнішніми ознаками собаки, які бігають, зокрема, в Котельві, мають господарів: вони доглянуті, деякі з нашийниками Тому звертаємось до жителів нашої громади з прохання дотримуватись Правил утримання собак, котів та інших тварин, знайти свою собаку на вулиці та забрати його додому. А можливо, комусь потрібний охоронець двору, то це теж за адресою.

Регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, проводиться відповідно до вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» методом біостерилізації з подальшими вакцинацією та ідентифікацією (кліпсуванням) або шляхом розміщення у притулки для тварин, центри реабілітації тварин чи під нагляд громадських та благодійних організацій, які зобов’язані забезпечити утримання та догляд за твариною з додержанням ветеринарних правил, або шляхом повернення тварин до місць вилову для вільного проживання. Для цього потрібні відповідні спеціалісти і значні кошти.

Не виключено, що після відлову собак, знайдуться їх господарі, які висунуть претензії щодо своїх тварин.

Від «зустрічі» із агресивними собаками ніхто не застрахований. Нагадуємо, що при зустрічі зі злою собакою чи зграєю треба зупинитись, не потрібно показувати свій страх, не розмахувати руками, не провокували агресії (не дратувати, показувати палицю чи бити нею т.п.) і перечекати, поки вони заспокояться. Батькам необхідно розказати про це дітям.

Мудрість говорить: ми у відповіді за тих, кого приручили. Відповідальність, в тім числі моральну, за собак, які бігають по вулиці, насамперед, несуть їх господарі. Просимо власників собак не байдуже віднестись до цієї публікації, адже ваша позитивна реакція на статтю – це упередження як фізичних, так і моральних ран, не лише потерпілим, а й вам. До речі, ваша собака в цьому випадку винною не буде.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних