Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Конституція  - гарант держави

Дата: 04.07.2023 16:36
Кількість переглядів: 81

                     Фото без опису

                               

Під такою назвою в Котелевській центральній  бібліотеці ім. С.А. Ковпака  3 липня 2023 року для клієнтів пробації  проведено захід з нагоди дня Конституції України. Учать у ньому взяли  в.о.начальника Котелевського бюро правової допомоги Владислав Коросташов та бібліотекар Раїса Костюк.

 27 років тому 28 червня 1996 року після багатогодинних баталій Верховна Рада України ухвалила Конституцію України - основний закон нашої держави, який і досі вважається одним з найдемократичнішим в світі. І наші предки залишили по собі також один з найдавніших конституційних документів в історії політичної думки людства. У 1710 року цей документ з'явився і мав скорочену назву «Акти і конституції прав і вольностей Війська запорізького». Бібліотекар ознайомила  присутніх із  історією становлення основного Закону України та його основними положеннями. Присутні обговорили  права, які гарантовані конституцією та щоденне їх використання громадянами.  

Логічним продовження заходу стало проведення семінару фахівцем правової допомоги на тему «Основні конституційні права та обов’язки та їх обмеження у воєнний час». Під час заходу, слухачам було роз’яснено положення законодавства, щодо обмеження гарантованих Конституцією України прав громадян в умовах воєнного стану, а саме: права власності, недоторканості житла, свободи пересування, таємниці листування.

На завершення присутні переглянули книжкову виставку під однойменною назвою тематичного заходу.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних