A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, БЮДЖЕТУ, СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ, ІНВЕСТИЦІЙ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА КОТЕЛЕВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗА 2022 РІК

Дата: 29.03.2023 14:07
Кількість переглядів: 161

 

Постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва Котелевської селищної ради (далі – Постійна комісія), як орган Котелевської селищної ради, у 2022 році здійснювала свою діяльність, з метою забезпечення ефективного використання, запровадження заходів щодо економії та наповнення бюджету Котелевської селищної територіальної громади, слідкувала за посиленням фінансової дисципліни розпорядниками бюджету. Також, порушувала та обговорювала найбільш актуальні проблеми життєдіяльності територіальної громади, напрацьовувала шляхи по їх вирішенню.

Постійна комісія системно відпрацьовує оперативні питання   врегулювання міжбюджетних відносин із державним та місцевим бюджетами, погодження змін до бюджету, перерозподілу видатків за обґрунтованими поданнями головних розпорядників коштів, розглядає звернення підприємств та установ, громадських організацій з інших конкретних     фінансово-економічних питань.

 

До складу Постійної комісії входить 7 депутатів: ДУДЧЕНКО Наталія Іванівна - голова; ТИМОШЕНКО Василь Петрович – заступник голови; СІДЬКО Світлана Іванівна – секретар; члени постійної комісії: ДУБИНА Людмила Вікторівна; ІЛЮХА Олександр Юрійович; ФЕСАК Олександр Іванович; ЧЕПУРНА Тамара Василівна. Консультант Постійної комісії: КОПИЛ Аліна Сергіївна – начальник загального відділу виконавчого комітету селищної ради.

 

За звітний період постійною комісією проведено 14 засідань, з них 13 спільних з іншими постійними комісіями селищної ради, на яких розглянуто 66 профільних питань (проекти програм, зміни до них, питання комунальної власності, бюджетні питання – затвердження бюджету громади на рік, звітів про його виконання, внесення змін до нього, тощо) та 484 питання загальної компетенції ради.

До розгляду сесії селищної ради рекомендовано 550 проектів рішень.

 

В процесі роботи постійної комісії розглядались листи і звернення фізичних та юридичних осіб, листи підприємств, установ та організацій Котелевської селищної територіальної громади, більшість з яких були вирішені позитивно.

 

У 2022 році у громаді реалізовувалися 25 місцевих Програм. Постійна комісія забезпечувала їх розгляд на етапі формування проектів,  внесення змін до них.

Згідно рекомендацій Постійної комісії, упродовж року були затверджені: Програма фінансової підтримки комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств» Котелевської селищної ради на 2022 рік; Програма компенсації витрат Полтавському обласному комунальному виробничому підприємству теплового господарства «Полтаватеплоенерго» на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для споживачів категорії «населення» на опалювальний період 2021/2022 року; Програма поводження з твердими побутовими відходами на території Котелевської селищної територіальної громади 2023 - 2025 роки та Програма фінансової підтримки комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств» Котелевської селищної ради на 2023 – 2025 роки.

За поданням керівників виконавчих органів, комунальних підприємств та установ громади, Постійна комісія у звітному році погодила внесення змін що стосувалися загального обсягу фінансування до:

Комплексної програми благоустрою населених пунктів Котелевської селищної територіальної громади на 2022 - 2023 роки;

Комплексної програми протидії та профілактики злочинності на території Котелевської селищної ради на 2021 - 2025 роки;

Програми запобігання виникненню на території Котелевської селищної територіальної громади надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та захисту населення і територій у разі їх виникнення на 2022 - 2023 роки;

Програми підтримки соціально вразливих верств населення Котелевської селищної територіальної громади «Турбота» на 2021 - 2025 роки;

Програми фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства «Котелевська лікарня планового лікування» Котелевської селищної ради на 2022 - 2023 роки;

Програми фінансової підтримки Комунального некомерційного підприємства «Котелевський центр первинної медико–санітарної допомоги» на 2021 - 2023 роки;

Програми з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов’язаних з наданням медичної допомоги в КНП «Котелевський центр первинної медико – санітарної допомоги» на 2021 - 2025 роки;

Програми мотивації та стимулювання медичних кадрів як основи формування ефективної системи охорони здоров’я Котелевської селищної територіальної громади на 2021 – 2025 роки;

Програми розвитку місцевого самоврядування територіальної громади Котелевської селищної ради на 2021 - 2025 роки;

Програми національно-патріотичного виховання, розвитку молодіжної політики та підтримки обдарованої молоді Котелевської селищної територіальної громади на 2021 - 2025 роки.

Більшість змін, які вносилися до вищезазначених планових документів були зумовлені необхідністю забезпечення життєдіяльності громади в умовах військового стану.

 

На засіданнях Постійної комісії було заслухано звіти про виконання бюджету Котелевської селищної територіальної громади за 2021 рік, за І квартал 2022 року, за І півріччя 2022 року та за 9 місяців 2022 року.

 

Основні рішення, які були прийняті на сесії Котелевської селищної ради за активної участі Постійної комісії:

від 18.02.2022 № 2901 «Про затвердження звіту про виконання бюджету Котелевської селищної територіальної громади за 2021 рік»;

від 16.06.2022 № 3237 «Про затвердження звіту про виконання бюджету Котелевської селищної територіальної громади за І квартал 2022 року»;

від 23.08.2022 № 3283 «Про затвердження звіту про виконання бюджету Котелевської селищної територіальної громади за І півріччя 2022 року»;

від 11.11.2022 № 3331 «Про затвердження звіту про виконання бюджету Котелевської селищної територіальної громади за 9 місяців 2022 року»;

від 23.12.2022 № 3416 «Про бюджет Котелевської селищної територіальної громади на 2023 рік»;

від 23.12.2022 № 3412 «Про затвердження Програми економічного і соціального розвитку Котелевської селищної територіальної громади на 2023 рік»;

від 23.12.2022 № 3411 «Про затвердження Стратегії розвитку Котелевської селищної територіальної громади на 2022 0 2027 роки».

 

Варто відзначити, що 3 члена Постійної комісії – ТИМОШЕНКО Василь Петрович, ФЕСАК Олександр Іванович та ДУДЧЕНКО Наталія Іванівна були включені згідно розпорядження селищного голови від 20.07.2021 № 123 до складу робочої групи із розробки Стратегії розвитку Котелевської селищної територіальної громади на 2022 - 2027 роки, що дозволило ефективно організувати роботу Постійної комісії у цьому напрямку.

 

Наявні фінансові ресурси громади у 2022 році, у період воєнного стану,  спрямовувалися для ефективного функціонування бюджетної сфери та життєво необхідних потреб жителів територіальної громади та дозволили  забезпечити:

своєчасну виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ з нарахуваннями;

оплату за спожиті бюджетними установами та організаціями енергоносії та комунальні послуги;

оплату видатків на придбання продуктів харчування та медикаментів;

фінансування заходів територіальної оборони та інших видатків, що забезпечують повноцінне функціонування бюджетних установ.

 

Врегульовуючи питання розподілу вільних залишків, Постійна комісія керувалася Програмою економічного і соціального розвитку Котелевської селищної територіальної громади на 2022 рік та вимогами військового стану.

 

Значну увагу Постійна комісія приділяє питанню забезпечення бюджетної прозорості. Так, на офіційному сайті Котелевської селищної ради у розділі «Діяльність ради» вчасно і у повному обсязі щомісячно інформується населення про виконання бюджету, щоквартально висвітлюються відповідні звіти.

 

Аналіз участі депутатів Постійної комісії у роботі ради

№ з/п

ПІП

Кількість засідань Постійної комісії, у яких депутат брав участь

Кількість сесій селищної ради, у яких депутат брав участь

1

ДУДЧЕНКО Наталія Іванівна

13

12

2

ТИМОШЕНКО Василь Петрович

13

12

3

СІДЬКО Світлана Іванівна

4

5

4

ДУБИНА Людмила Вікторівна

11

10

5

ІЛЮХА Олександр Юрійович

4

6

6

ФЕСАК Олександр Іванович

14

13

7

ЧЕПУРНА Тамара Василівна

11

11

Депутати Постійної комісії працюють злагоджено і відповідально – наслідком чого є результативна, плідна робота, спрямована на вирішення основних завдань, поставлених перед нею.

Професійний рівень членів комісії, досвід роботи та комунікабельність дають можливість детально і змістовно розглядати та компетентно вирішувати питання, які вносяться на розгляд постійної комісії, приймати обґрунтовані, виважені рішення, висновки і рекомендації.

 

 

 

 

 

Голова комісії з питань фінансів, бюджету,

планування соціально-економічного розвитку,

інвестицій та підприємництва

Котелевської селищної ради                                       Наталія ДУДЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних