A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Про переваги офіційного працевлаштування, соціальний захист та допомогу по безробіттю розповіли підобліковим пробації

Дата: 07.02.2023 15:03
Кількість переглядів: 137

 

06 лютого 2023 року  на базі Полтавського районного сектору № 4 філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області фахівцем правової допомоги Котелевщини Владиславом Коросташовим проведено семінар на тему «Офіційне працевлаштування – гарант соціального захисту. Особливості виплат по безробіттю у період воєнного стану».

Під час заходу працівник розповів присутнім про переваги офіційного працевлаштування, а саме можливість бути соціально захищеним під час втрати працездатності, інвалідності,   отримати гарантовану допомогу під час догляду за дитиною. Також фахівець звернув увагу на питання отримання пенсійного забезпечення особам, які мають загальний трудовий та страховий стаж та умови  отримання пенсії по досягненню особою відповідного віку.

Загострив увагу присутніх на допомозі по безробіттю, яка призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

Слухачам було наголошено, що тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу, визначених частинами першою - четвертою статті 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування") тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.

Фахівець звернув увагу на те, що максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року.

По закінченню заходу, діяв консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де всі бажаючі отримали правову інформацію та роз’яснення з правових питань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.