A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ВОНИ ДАЮТЬ ДІТЯМ НАЙВАЖЛИВІШЕ — ЩАСТЯ МАТИ РОДИНУ

Дата: 27.01.2023 15:56
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Опікуни/піклувальники, прийомні батьки - це люди, які відкривають своє серце дітям, розділяють з ними любов і душевне тепло, бо чужих дітей не буває.

У Котелевській громаді опіка/піклування є основною формою сімейного виховання дітей, які з тих чи інших причин втратили рідних батьків. Із 27 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей, 22 - виховується в сім’ях опікунів/піклувальників.

Сьогодні службою у справах дітей Котелевської селищної ради був проведений семінар на тему «Про забезпечення умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників».

Його мета – ознайомлення із нормативно-законодавчою базою, що постійно удосконалюється у зв’язку з реформуванням системи захисту прав дітей в Україні. Посилюються також вимоги до опікунів/ піклувальників, прийомних батьків в плані здійснення ними повноважень, покладених на них державою щодо виховання і утримання підопічних дітей.

З чинним законодавством, правами та обов’язками опікунів/піклувальників, прийомних батьків, вимогами, які ставляться перед ними в плані захисту прав та законних інтересів підопічних дітей, ефективності функціонування даних сімей, створення належних умов для виховання та утримання дітей, їх всебічного розвитку, порядком використання коштів державної соціальної допомоги дітям під опікою/піклуванням,у прийомних сім’ях присутніх ознайомила начальник служби у справах дітей Тетяна Коваленко.

Про забезпечення медичного обслуговування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та необхідність проходження медичного огляду дітей двічі на рік, порядок його проведення проінформував директор КНП «Котелевська лікарня планового лікування» Віталій Старокожко.

Не залишилися поза увагою і питання надання соціальних послуг Центром соціальних служб сім’ям опікунів/піклувальників, прийомним та дітям з цих сімей. Про роботу цього комунального закладу розповів його очільник Сергій Салівон.

Стосовно виплати державної соціальної допомоги дітям під опікою та піклуванням, які виховуються у прийомних сім’ях та пільг, якими, відповідно до законодавства, мають право користуватися діти разом із опікунами/піклувальниками, прийомними батьками розповіла адміністратор ЦНАПУ селищної ради Юлія Коросташова.

Завідувач сектору «Котелевське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Микола Убийсобака акцентував увагу присутніх на правовій допомозі, що надається таким сім’ям.

Щодо профілактичної роботи та попередження правопорушень серед дитячого населення доповів заступник начальника СПД № 1 відділення поліції № 4 районного управління поліції ГУНП в Полтавській області Володимир Ревенко.

Семінар пройшов у формі діалогу між працівниками соціальних служб громади та опікунами/піклувальниками, прийомними батьками, адже справа захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є спільною турботою, кінцевим результатом якої повинна стати щаслива, повноцінно та гармонійно розвинута дитина.

По закінченню семінару заступник селищного голови Ольга Саєнко подякувала опікунам/піклувальникам і прийомним батькам за тепло і любов, яким вони щедро діляться з дітьми, та вручила їм від голови громади Тетяни Корост набори із різними гігієнічним засобами, а для дітей передала - солодкі подарунки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних