A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ВІДБУЛАСЯ ДВАДЦЯТЬ ШОСТА ЧЕРГОВА СЕСІЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 16.06.2022 14:08
Кількість переглядів: 1415

 

Фото без опису

16 червня у Котельві відбулося пленарне засідання двадцять шостої чергової сесії селищної ради восьмого скликання. Провела його селищний голова Тетяна Корост.

У роботі сесії взяли участь: депутат Полтавської обласної ради Олексій Бовдир, заступники селищного голови Віталій Рогуля і Ольга Саєнко, члени виконкому, керівники виконавчих органів селищної ради, представники Збройних Сил України та ЗМІ.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблого воїна, котелевця Костянтина Бєлова та всіх захисників і захисниць України, цивільних осіб, які загинули під час російсько-української війни.

Значну увагу депутати приділили розгляду питань, пов’язаних із підтримкою Збройних Сил України. Так, на 550 тис. грн. збільшено загальний обсяг фінансування Програми організації територіальної оборони Котелевської селищної територіальної громади на 2022 рік.

Заслухано звіт про роботу 7 відділу Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Начальник відділу Віктор Талалай, що доповідав з даного питання, за дорученням 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» вручив селищному голові Тетяні Корост пам’ятний знак та подяку за ініціативність та допомогу Збройним Силам України, яка сприяє захисту територіальної цілісності та недоторканості нашої Батьківщини.

«Ця нагорода є заслугою усіх жителів Котелевської громади, аграріїв, представників бізнесу, які з перших днів війни, не шкодуючи власної праці, часу та коштів, об’єднали свої зусилля для злагодженої допомоги нашим захисникам»,- наголосила Тетяна Михайлівна.

Загалом на порядок денний виносилися 29 питань.

Затверджено звіт про виконання бюджету Котелевської громади за І квартал 2022 року та внесено зміни до показників бюджету на 2022 рік.

Зокрема, кошти спрямовані:

?Комбінату комунальних підприємств - на проведення поточного ремонту по вулицях: Ковпака та Калантаївська;

?Котелевській лікарні планового лікування - для проведення поточного ремонту приточно-витяжної системи вентиляції в флюорографічному кабінеті терапевтичного корпусу та на оплату поточного ремонту внутрішньої теплової мережі лікарні;

?Котелевській лікарні планового лікування та Котелевському центру первинної медико-санітарної допомоги - на виконання заходів Програми мотивації та стимулювання медичних кадрів як основи формування ефективної системи охорони здоров'я Котелевської селищної територіальної громади на 2021-2025 роки для виплати молодим лікарям стимулюючої доплати по 5 тис.грн. кожному .

?Крім того, кошти із селищного бюджету виділені для підтримки статутної діяльності відокремленого підрозділу організації ветеранів України в Котелевській селищній територіальній громаді та фінансової підтримки Комбінату комунальних підприємств.

На сесії обговорено:

?підсумки роботи закладів дошкільної та загальної середньої освіти в 2021-2022 навчальному році та організацію надання освітніх послуг в громаді під час дії воєнного стану;

?діяльність КНП «Котелевська лікарня планового лікування» на сучасному етапі та перспективи його розвитку в напрямку надання якісних медичних послуг;

?нові правила благоустрою території населених пунктів Котелевської громади;

розрахунок та тариф на соціальну послугу надання притулку особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі із числа жителів інших громад, Денним центром соціально-психологічної допомоги;

?напрямки використання продовольчого резерву громади, тощо.

Розглянуто 12 земельних питань, які стосувалися продовження дії договорів оренди земель для будівництва і обслуговування будівель торгівлі та житлових будинків, господарських будівель і споруд; розробки та затвердження землевпорядної документації щодо будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування.

Так, відділу культури, спорту та туризму надано дозвіл на розробку проекту землеустрою ділянки колишньої школи №7 та передано в постійне користування земельні ділянки, на яких розташовані бібліотека для дорослих (смт Котельва) та Котелевська мистецька школа.

Депутатами також затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для сінокосіння і випасання худоби прощею 15 га. (територія с. Любка).

Питання передачі земельних ділянок у приватну власність та надання дозволів на розробку землевпорядної документації, з метою такої передачі, на сесії не розглядалися. Законом України №2145 від 24.03.2022 на період військового стану прийняття таких рішень заборонено.

Голосування в сесійній залі відбулося за допомогою програмного комплексу «Система Рада». Участь у роботі сесії взяли 19 депутатів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних