A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Які ще  небезпеки  несе  військовий стан

Дата: 24.05.2022 10:12
Кількість переглядів: 1077

Фото без опису

Спеціалісти Полтавського районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби  в Полтавській області попереджують  населення щодо  небезпек сьогодення, які  загострились в період воєнного часу:

-  у зв`язку з перебоями в постачанні харчових продуктів промислового виготовлення збільшенням кількості та популяризації  харчових продуктів  домашнього виготовлення, важливо  захистити себе від кишкових розладів шляхом уникнення закупівлі  продовольства в місцях не санкціонованої торгівлі, де неможливо дотримати умов зберігання, гігієнічних вимог, простежуваності  щодо постачальників.

- актуальною проблемою  залишається  захворювання людей  на  ботулізм, особливо при  споживанні  домашіх  консервів,  риби домашнього соління, в`ялення, копчення,  тому  необхідно вберегти себе відмовившись від споживання харчових продуктів невідомого походження, «здутих», підозрілих, бо присутність  ботулотоксину в харчових продуктах неможливо виявити ні візуально, ні на смак,  ні на запах, токсин не руйнується  при термічній обробці.

-  не  слід забувати  про небезпеки захворювання на коронавірусну інфекцію - літо  не знижує ризик заразитись коронавірусом, тож закликаємо  всіх  мешканців наших громад не випробовувати долю та продовжувати дотримуватись  заходів:   соціального дистанціювання,використання антисептиків, гігієну рук, часте вологе прибирання та дезінфекцію  приміщень з провітрюванням.

- питання якості питної води завжди повинно хвилювати мешканців, що використовують власні джерела  водопостачання, бо з початку 2022 року в Котелевській  громаді є  2 випадки  виявлення перевищення норми нітратів в трубних та шахтних  колодязях жителів. Споживання води з нітратами  несе небезпеку виникнення метгемглобінемії, що  може мати важкі настідки для  вагітних та дітей до трьох років.  

 - через масове переміщення  людей із домашніми улюбленцями загострилась проблема  профілактики сказу людей та тварин.  Так  з початку  2022 року на  території  Котелевської та Великорублівської   громад збільшилась кількість покусів  людей не вакцинованими домашніми тваринами – лише за останній місяць 6 випадікв.  Таке не свідоме  відношення  власників до  вакцинації домашніх тварин проти сказу та ігнорування  «Правил утримання  собак та  котів  в населених пунктах» спричиняє додаткові витрати людських та  фінансових ресурсів у цей не простий час. Вакцинація  домашніх тварин проти сказу  проводиться  безкоштовно  спеціалістами  Котелевської районної державної лікарні ветеринарної  медицини. 

- в сучасних умовах збільшилась  міграція диких свиней поза межами  стації перебування, що несе додаткові загрози виникнення африканської чуми свиней, особливо при вигульному утриманні, тому необхідно терміново вжити заходів з профілактики:   забезпечити дотримання «закритого» режиму  при утриманні поголів`я свиней, виключення годівлі  не кип`яченими харчовими відходами.

  Бажаємо всім миру та здоров`я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних