A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

Привітання працівників Державної кримінально-виконавчої служби України

Дата: 22.04.2022 10:09
Кількість переглядів: 476

Фото без опису

22 квітня відзначають своє професійне свято працівники Державної кримінально-виконавчої служби України. Це вже 24 річниця від дати її самостійного функціонування за період незалежної України.  Невід’ємною складовою працівників ДКВС є служба пробації.

Майже три з половиною тисячі фахівців представляють команду працівників пробації в Україні. Колектив Центру пробації  пройшов свій новий етап становлення. Ми не тільки продовжуємо виконувати свою роботу, але й активно долучаємось до боротьби за МИР і ПЕРЕМОГУ ! Ми по-справжньому стали однією командою і великою сім’єю, де кожен турбується один про одного і про Україну загалом. Працівники пробації усіх рівнів активно долучаються до підтримки наших захисників з перших днів повномасштабного втручання рф в Україну. У нашій області пробації та зокрема у котелевській громаді пробації не припиняла свого функціонування. Працівники щодня виконували свої функції, адже на тлі останніх подій важливим було втримати наших під облікових від спокуси вчиняти правопорушення, тому чітка і злагоджена взаємодія із органами поліції на попередження злочинних проявів дала свої результати.

Пробація – безпечніше суспільство. До війни ми говорили про те, як працівники пробації сприяють підвищенню безпеки в громадах через виправлення правопорушників і профілактику вчинення ними нових злочинів. Зараз усе частіше ми розповідаємо про реальні історії того, як працівники та клієнти пробації допомагають у забезпеченні безпеки у своїх містах і селах, а також в цілому в Україні.

Так правопорушники, які перебувають  на обліку в секторі пробації під час відпрацювання громадських робіт з перших днів війни брали  активну участь спільно із працівниками комунального господарства у всіх необхідних роботах для оборони, заготівлі дров для  переселенців, працювали і у  вихідні дні.  Працівники пробації допомагали у плетінні маскувальних сіток, які згодом були доставлені нашим захисникам, сприяли організації  передачі одягу для військових та переселенців, продуктів харчування тощо. Кілька клієнтів пробації разом із волонтером пробації долучилися до розвантаження гуманітарної допомоги.

Окрім того  було вирішено організовано перерахувати на потреби військових одноденний заробіток. Відповідну ініціативу підтримали всі працівники пробації вищої та нижчої ланки. Впевнені, що наша підтримка укріпить бойовий дух незламних українських захисників, а перераховані кошти допоможуть підвищити обороноздатність нашої Держави.

Варто зазначити, що у складні для України часи волонтери пробації не залишилися осторонь своїх волонтерських повноважень, а навпаки активізували свою діяльність щодо своїх підопічних клієнтів пробації. Яскравим прикладом цьому став волонтер пробації Петро Устимчук, що співпрацює із органом виконання покарань на Котелевщині. У цей складний час, аби громадська позиція та віра у перемогу була непохитною, вкрай важливий духовний путівник, флагман, яким і став наш волонтер.

Протягом всього періоду воєнного стану клієнти пробації продовжують відвідувати індивідуальні заняття із волонтером, де отримують важливу духовну та моральну  підтримку. Окрім того волонтер надавав неодноразово  продуктові набори клієнтам пробації,  які  потрапили у складні життєві обставини. 

 

Понад 200 працівників пробації вимушено виїхали до інших областей України. Але вони продовжують підтримувати зв’язок зі «своїми» клієнтами пробації, а також допомагають колегам і долучаються до волонтерської роботи.

Так, у наших громадах проживає зараз двоє наших колег із сім’ями, що прибули  із Харківщини, де велися активні бойові дії. Вони приїхали до родичів. Дякуючи органам місцевого самоврядування та клієнту пробації Петру Устимчуку їх було забезпечено всім необхідним.

Наші робочі чати стали дошками оголошень, волонтерськими платформами і групами взаємопідтримки. Наприклад, група для реєстраторів   стала своєрідним координаційним центром для тих, хто вимушено залишає рідну домівку та шукає можливості для переміщення, а також інструментом інформування щодо можливості отримання гуманітарної допомоги в населених пунктах, що піддаються ворожим атакам.

Насправді всього того, чим зараз займаємось, чим живемо, про що думаємо, не перерахувати. А от мрія у нас зараз одна на всіх – ПЕРЕМОГА !!! І вона точно скоро настане! Бо ми того варті! Ми на власній землі, боронимо свій народ, історію, мову, незалежність і своє право на мирне життя!Безпека – справа кожного і всіх! Разом ми сильніші!  Слава Україні!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних