A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ. ОСНОВНІ ПИТАННЯ (ІІ частина).

Дата: 29.10.2021 15:48
Кількість переглядів: 757

Фото без опису

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ (ІІ частина).

26 жовтня 2021 року відбулася 16 чергова сесія селищної ради. На ній окрім питань, що стосуються бюджету громади, депутатами було погоджено ПРОЕКТИ, ЯКІ БУДУТЬ РЕАЛІЗОВУВАТИСЯ У 2021 РОЦІ У РАМКАХ УГОДИ З АТ «ПОЛТАВАГАЗВИДОБУВАННЯ»:

????придбання та встановлення інфрачервоних електрообігрівачів у Михайлівськоперший сільський будинок культури (228000 грн.):

????придбання звукової та музичної апаратури для покращення роботи гуртків та студій Будинку культури «Скіфія» (249789 грн.).

Прийнято рішення про УТВОРЕННЯ СТАРОСТИНСЬКИХ ОКРУГІВ:

???? Більський старостинський округ в межах с. Більськ;

????Деревківський старостинський округ в межах с. Деревки, с. Млинки, с. Любка;

????Сидоряченський старостинський округ в межах с. Сидоряче, с. Михайлівка Перша, с. Чернещина с. Михайлове, с. Камінне.

Відповідно,

???? старосту с.Більськ Світлану Залізняк визначено старостою Більського старостинського округу,

????старосту с. Деревки, с. Млинки, с. Любка Тетяну Золотько – старостою Деревківського старостинського округу,

????старосту с.Сидоряче, с.Михайлівка Перша, с.Чернещина с.Михайлове, с. Камінне Андрія Тимошенка – старостою Сидоряченського старостинського округу.

На сесії заслухано керівників прокуратури та поліції, які проінформувала ПРО СТАН ЗАКОННОСТІ, БОРОТЬБИ ІЗ ЗЛОЧИННІСТЮ, ОХОРОНИ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ ТА РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ.

????Керівник Диканської окружної прокуратури Олександр Рябовол повідомив, що у поточному році на території громади спостерігається тенденція до зниження росту рівня злочинності на 25 % (по області - 20 %). Рівень розкриття злочинів у 2021 році по Котелевській громаді становить 67,3%, що є вищим за середньообласний, який становить 56 %.

????Начальник відділення поліції Андрій Аджубей звернув увагу депутатів на те, що останнім часом від жителів селища надходять непоодинокі скарги на значний потік великогабаритного вантажного транспорту дорогами селища. Це призводить до руйнування дорожнього полотна та приватних будинків, які розміщені вздовж автошляхів. Відповідно до п. 22.5 ПДР України на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення забороняється рух транспортних засобів з навантаженням на вісь понад 7 т. або фактичною масою понад 24 т. На автодорогах державного значення заборонено рух вантажних транспортних засобів з фактичною масою понад 40 т. для контейнеровозів понад 44 т. Рух транспортних засобів з більшою масою здійснюється за спеціальними правилами, тобто водії транспортних засобів повинні мати відповідний дозвіл та маршрут руху.

Андрій Аджубей повідомив, що вулиці Полтавський шлях та Об’їзна відносяться до доріг державного значення, власником якої є Служба автомобільних доріг. Вулиці Миру, Покровська та Миколаївська розташовані на автодорогах місцевого значення. Їх власником є Агенство місцевих доріг у Полтавській області. Інші вулиці селища знаходяться на балансі селищної ради.

Питання встановлення обмежень маси перевезення вантажів знаходиться у компетенції власника тієї чи іншої дороги.

Реагуючи на звернення жителів громади, з метою забезпечення порядку дорожнього руху, у поточному році селищною радою у межах своєї компетенції, вже встановлено 8 дорожніх знаків, які обмежують рух вантажних транспортних засобів понад 7 тон (вулиці Щорса, Калантаївська, Чкалова, Короленка).

Щодо обмеження руху на дорогах, які не належать до компетенції селищної ради, селищною радою вже підготовлене відповідне звернення до Служби автомобільних доріг. Сектором поліції проводиться посилене патрулювання щодо перевірки та виявлення порушників правил дорожнього руху згідно статей 122, 132 КУпАП України. За звітній період сектором поліцейської діяльності складено 11 протоколів за перевищення вантажу автомобілів.

Крім того, керівниками правоохоронних органів повідомлено, що за 9 місяців поточного року зареєстровано 195 кримінальних правопорушень, по яким проводить перевірка та вирішується питання про їх закриття чи направлення до суду: 64 крадіжки, 1 грабіж, 17 шахрайств, 3 випадки зберігання наркотиків, 4 - збут наркотиків; 6 злочинів проти довкілля; 6 злочинів проти правосуддя, 9 наркозлочинів, 37 тілесні ушкодження, 3 незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, 5 підробка документів, 15 раптова смерть, 2 самовільне зайняття земельної ділянки та інші.

При цьому, криміногенна ситуація в громаді залишається контрольованою, профілактичні заходи щодо забезпечення безпеки громадян проводяться на належному рівні. На даний час діяльність з профілактики правопорушень у громаді забезпечується 4 дільничними офіцерами поліції, одним працівником ювінальної превенції, одним нарядом групи реагування патрульної поліції, до складу якого входять 8 працівників (щодобово по 2 працівники). Ними проводиться повсякденна робота із раніше судимими, сімейними кривдниками, жителями громади, які мають наркотичну та алкогольну залежність, особами, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, неповнолітніми правопорушниками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних