A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

НАПРУЖЕНА І ПЛІДНА РОБОТА В ПОСТІЙНИХ КОМІСІЯХ НАПЕРЕДОДНІ ДАЛА МОЖЛИВІСТЬ 28 ТРАВНЯ НА ПОЗАЧЕРГОВІЙ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЗЛАГОДЖЕНО І ШВИДКО ПРИЙНЯТИ ВАЖЛИВІ ДЛЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ ГРОМАДИ РІШЕННЯ

Дата: 29.05.2021 09:29
Кількість переглядів: 1382

Фото без опису

Депутатський корпус селищної ради поповнився новим депутатом. Від політичної партії «Рідне місто» на заміну О.Г. Коросташова, повноваження якого припинено, прийшов Сергій Михайлович Шевченко (голова ФГ «Надія). На початку сесійного засідання його привітала селищний голова Т.М.Корост, а голова селищної територіальної виборчої комісії І.Т.Садимака вручив йому посвідчення депутата.

На сесії внесені зміни до показників бюджету громади на 2021 рік. Збільшено дохідну частину селищного бюджету в сумі 2351 300 грн. за рахунок додаткових дотацій з держбюджету, які будуть направлені на оплату енергоносіїв у закладах освіти та лікарні планового лікування.

Вільний ЗАЛИШОК бюджетних коштів загального фонду селищного бюджету в сумі 314 325 грн. спрямовано :

- 12500 грн. - відділу освіти та молоді селищної ради на преміювання обдарованих дітей;

- 115 772 грн. - Котелевській лікарні планового лікування для оплати стимулів молодим лікарям, на проведення медичних оглядів працівникам закладів освіти;

- 79 353 грн. - Котелевському центру первинної медико-санітарної допомоги для випліт надбавок за вислугу років лікарям та середньому медперсоналу, для доплати за чергування медпрацівникам вдома та для щомісячної доплати молодому лікарю;

- 71 700 грн. - відділу культури, спорту та туризму для поповнення бібліотечного фонду, преміювання обдарованих дітей та виконання Програми розвитку фізичної культури і спорту на території Котелевської селищної ради на 2021-2025 роки;

- 35 000 грн. - виконавчому комітету селищної ради на виконання програми національно-патріотичного виховання, розвитку молодіжної політики та підтримки обдарованої молоді для центру соціальних служб на проведення заходів із святкування міжнародного дня захисту дітей; на виконання Програми запобігання виникненню на території селищної ради надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру для придбання форменого одягу для Котелевського сектору ГУДСНС України у Полтавській області.

Кошти СПЕЦІАЛЬНОГО ФОНДУ в громаді використають для:

- 2163434 грн. для проведення капітального ремонту Котелевської ЗОШ №2 (заміна опалення та утеплення) ;

- 250000 грн. - проведення капітального ремонту на розподільному вузлі станції другого підйому води, що допоможе не допустити в селищі надзвичайної ситуації та погіршення стану питної води ;

- 452450 грн. - виплату доплат працівникам терапевтичного відділення за лікування хворих на СОVID-19 та оплату чергування у стаціонарі і чергування вдома лікарями та медсестрами;

- 3620 грн. - виплату дітям – сиротам одноразової допомоги.

Щоб зменшити навантаження на батьків при оздоровлені дітей влітку, депутати підтримали рішення про часткове відшкодування вартості путівки за рахунок коштів селищного бюджету у розмірі 2 прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до 18 років, на одну дитину, та підтримали ініціативу селищного голови щодо 100% відшкодування із місцевого бюджету батьківської доплати вартості путівки для дітей-сиріт та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Важливими рішеннями для формування успішної громади є надання дозволу виконавчому комітету Котелевської селищної ради на розробку генерального плану та плану зонування території смт Котельва та розробку Стратегії розвитку Котелевської селищної територіальної громади на 2022 - 2027 роки. внесення змін до Програми з відшкодування витрат, пов’язаних з наданням окремим категоріям громадян Котелевської громади пільг з оплати послуг зв’язку ПАТ «Укртелеком» за рішенням суду та судових витрат, Програми мотивації та стимулювання медичних кадрів громади, затвердження Програми розвитку культури та туризму Котелевської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки.

Розпочата процедура формування рішень про місцеві податки та збори. На сесії прийняті рішення про оприлюднення проектів рішень про встановлення земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлення єдиного податку та транспортного податку, встановлення туристичного збору на території Котелевської селищної ради.

Затверджено також зміни у постійних комісіях, зокрема Шевченко С.М. став членом комісії з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності, прав людини та регламенту. Розглянуто цілий рід земельних питань тощо.

Після прийняття рішень із основних питань, у різному, депутати В.П.Тимошенко («Рідне місто») та М.О.Ковальов («Слуга народу») висловили від імені більшості депутатів обурення неетичною поведінкою колег – депутатів, які дозволяють собі в соцмережах, зокрема, на сторінках Фейсбук, на зустрічах із громадськістю вживати образливі слова, безпідставні звинувачення у злочинних діях, обзивати по - різному, як депутатів ради, так і керівництво селищної ради, її працівників. Ці критичні зауваження найбільше стосувалися депутатів - представників ВО «Свобода», які постійно використовують такі методи у своїй політичній діяльності. Завойовувати інтерес у громадян такими методами – це далеко не найкращий шлях.

Така поведінка є недопустимою, адже всі депутати обрані людьми, і повинні бути прикладом для інших. Дотримання етичних норм, стриманість в діях, не дивлячись на різні політичні погляди – правила взаємоповаги, які повинні бути в раді. Головне - конструктивна співпраця та злагоджена робота. Лише за таких умов можна досягти результатів та дати можливість громаді далі розвиватися.

Позицію депутатів підтримала і селищний голова Т.М.Корост, яка запропонувала розглянути поведінку депутатів від ВО «Свобода» на постійній комісії з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності, прав людини та регламенту селищної ради, тим більше враховуючи інцидент з жорстоким побиттям депутатом цієї партії В.Й Гаврилком члена виконкому В.Л.Шпачинського. Подібні випадки не повинні мати місце, ти більше повторюватися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних