A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЗАРАЗ ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ПЕРЕРВАТИ ЛАНЦЮГ ПЕРЕДАЧІ КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ ТА РОЗМЕЖУВАТИ КОНТАКТУВАННЯ

Дата: 22.03.2021 14:38
Кількість переглядів: 707

 

22 березня селищний голова Тетяни Корост взяла участь у щотижневій обласній відеонараді, яку провів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. Головне питання - COVID-19.

Нині в Полтавській області від лікується 5733 особи. За добу захворіло 100 людей. В області зростає захворюваність на коронавірус. За останню добу зафіксували 12 летальних випадків. Одужало 80% хворих. Понад 11% хворих із підтвердженим COVID-19 лікуються в стаціонарах лікарень. Найбільше хворих у Полтаві та Полтавському районі.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

«Навесні частіше на коронавірус хворіють молоді люди, які також мають серйозні супутні захворювання. Вони поступають у лікарні в важкому стані. Медичні працівники констатують, що нині пацієнти за станом та тяжкістю перебігу хвороби значно важчі і майже всі кисневозалежні. Завдання всіх – розірвати ланцюг контактів, мінімізувати масові заходи. Ми в пандемії. І всі повинні це розуміти», – сказав Віктор Лисак.

В області додатково отримали швидкісні тести на антиген, щодоби ними в регіоні роблять 2000 тестувань.

На Полтавщині щепили понад 5230 людей, перейшли на другий етап вакцинації і розширили перелік осіб, які вакцинуються. За програмою «Дія» на вакцинацію записано понад 7 000 осіб. Першими, кого будуть щеплювати, це будуть люди 80+.

Під час наради керівників всієї області ознайомили із проєктом Програми поводження з побічними продуктами тваринного походження та забезпечення діагностики і оперативного виявлення збудників інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин, на території Полтавської області на 2021-2025 роки.

Після відеонаради в залі засідань селищної ради обговорили ситуацію з COVID-19 у Котелевській громаді.

Як повідомили головні лікарі медзакладів Світлана Безпалько та Віктор Міщенко, протягом тижня у нас захворіли 17 громадян. На сьогодні у стаціонарному відділенні Котелевської лікарні планового лікування пребувають 5 пацієнтів з підтвердженням на коронавірусну інфекцію, 4 – з пневмонією, в яких взяті аналізи на ПЛР-тести.

Зараз головне завдання перервати ланцюг передачі інфекції, розмежувати контактування. Щоб не допустити масового поширення коронавірусу серед населення необхідно посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень у закладах торгівлі, установах та організаціях, особливо це стосується шкіл і дитсадків, проконтролювати наявність там засобів індивідуального захисту. У зв’язку із ситуацією у Лікарні планового лікування тимчасово будуть припинено проведення медичних оглядів, обстеження призовників здійснюватиметься за поділом на групи.

Обговорено також питання підготовки медичних закладів та населення до проведення вакцинації проти СOVID-19, отримання лікарнею пакетів для надання медичних послуг, укладення громадянами декларацій із своїми сімейними лікарями та інші питання діяльності медичної галузі.

Голова громади акцентувала на необхідності всіх керівників відповідальніше ставитися до виконання та впровадження протиепідемічних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.