A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

КОТЕЛЕВСЬКУ ГРОМАДУ ВІДВІДАВ ГОЛОВА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ОЛЕКСАНДР БІЛЕНЬКИЙ

Дата: 18.02.2021 08:22
Кількість переглядів: 1285

Фото без опису

Між Котелевським районом і обласною владою завжди були порозуміння і співпраця. Є сподівання, що вони будуть плідними і тепер, уже з новоствореною територіальною громадою, яка потребує підтримки на рівні області з багатьох питань.

17 лютого Котелевську громаду із робочим візитом відвідав голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Розпочалася поїздка зустріччю із керівництвом селищної ради, депутатом обласної ради Олексієм Бовдирем та депутатом Полтавської районної ради Ігорем Коростом, старостами сіл та представниками місцевого активу.

Селищний голова Тетяна Корост розповіла про проблеми та соціальні проекти, які потребують першочерговості, та які громада не в силі вирішити самостійно.

На даний час існуюча мережа дошкільних навчальних закладів не в повній мірі забезпечує освітні потреби населення, особливо у селищі, в дитячих садках якого, зокрема центрального - «Пролісок» - спостерігається перевантаження груп дітьми. В закладі виховується 224 дітей, з них 7 з освітніми проблемами. До зарахування в дитячий садок у 2021 році склалася черга із 40 дітей. Збільшилася кількість незадоволених заяв батьків щодо влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів.

У Котельві є можливість розширити мережу дошкілля за рахунок відновлення роботи дитячого садка «Ромашка», розташованого по вулкалова, 19, у мікрорайоні, де проживає 97 дітей, потенційних вихованців закладу. Крім того, в планах створення на базі даного закладу освітнього простору для дітей з особливими освітніми потребами.

Найбільшим закладом освіти Котелевської селищної ради є опорний заклад – Котелевська гімназія №1 ім.С.А.Ковпака, в якому навчається 800 учнів, 300 з них - у приміщенні початкової школи, що збудоване в 60-х роках і потребує капітального ремонту. Через постійні підтоплення будівлі, стіни класів беруться пліснявою, що є загрозою здоров’ю дітей, потребує заміни підлога, перекриття даху, необхідно прибудувати спортивний зал. Потрібно терміново провести реконструкцію даного приміщення та благоустрій території.

Важливою стане реконструкція І поверху хірургічно-гінекологічного корпусу КНП «Котелевська лікарня планового лікування» Котелевської селищної ради, в якому планується облаштування відділення із медичної реабілітації дорослих та дітей після трьох років з ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату. Даний проект життєво необхідний для організації надання якісних медичних послуг населенню громади та діяльності лікарні як закладу вторинного рівня.

Вкрай потрібно збільшити площу Котелевської АЗПСМ №1, що знаходиться за адресою смтотельва, вул. Полтавський шлях, 204.

У 2014 році до цієї амбулаторії було приєднано АЗПСМ , яка розміщувалась у приміщенні райвійськомату. У зв’язку з подіями на сході країни будівля, за рішенням сесії районної ради, була передана у розпорядження райвійськомату.

Таким чином, АЗПСМ №1 обслуговує 5320 жителів, з них 4439 дорослих та 791 дитина. Тут працює 3 сімейні лікарі, 7 медичних сестер, обслуговуючий персонал. Наявні 3 кабінети сімейних лікарів площею 43.7 кв, денний стаціонар, оглядова кімната, маніпуляційна та кабінет щеплень. Загальна площа приміщень 221.7 кв.м., що не відповідає ніяким санітарним нормам.

З початком пандемії COVID- 19 в амбулаторії неможливо розмежувати потік хворих, здорових пацієнтів та дітей. Черги формуються навіть надворі, поза межами амбулаторії.

І це при тому, що вона розташована в одному приміщенні з Котелевською центральною районною аптекою №81 філії ПОКП «Полтавафарм», левова доля площ якої не використовується.

Враховуючи це селищна рада звернулася з проханням сприяти передачі вільних приміщень Котелевської ЦРА№82 філії ПОКП «Полтавафарм» площею 144.7 кв безоплатно із спільної власності територіальних громад сіл, міст, селищ Полтавської обласної ради у комунальну власність Котелевської селищної ради, яка, в свою чергу, гарантує підтримку діяльності аптеки із забезпечення громадян ліками.

Потребує розбудови Комунальний заклад «Дитяча юнацько-спортивна школа «Юність» Котелевської селищної ради.

Даний заклад укомплектований штатом тренерів з 8 видів спорту, забезпечений спортивним інвентарем,.Проблемною є відсутність власної спортивної бази для занять, що на даний час вимушені проводитися у різних місцях – спортзалі селищного будинку культури та спортзалах місцевих шкіл, селищному стадіоні. Все це призводить до певних незручностей в організації роботи ДЮСШ.

На території селищної ради розміщується приміщення колишньої Котелевської ЗОШ №5, діяльність якої призупинена. Формат будівлі за багатьма критеріями, в першу чергу, наявністю власного спортзалу, спортивної площадки, може претендувати на приміщення під базу для діяльності ДЮСШ «Юність» та створення осередку для занять спортом у мікрорайоні, віддаленого від центру селища.

Враховуючи, що приміщення школи тривалий час не використовувалось, є необхідність його капітального ремонту.

В складі територіальної громади є села, які відносяться до «малих», але перспективних. Таким селом є Михайлове, де проживає 141 житель, з них 36 дітей шкільного віку. Всі вони потребують надання якісних соціально – культурних та побутових послуг, але об’єкти соціальної сфери взагалі відсутні.

Планується провести капітальний ремонт приміщення Михайловського сільського клубу, відновити його роботу і зробити центром громадської активності села.

Існує проблема подальшої діяльності ПТУ №54 смт Котельва – у громади своє бачення його трансформації в нових умовах модернізації професійно-технічної освіти област, у відповідності до вимог ринку праці.

Цього дня ж Олександр Біленький безпосередньо ознайомився із об’єктами, які вже визначені для проведення ремонту та реконструкції.

Голова обласної ради запевнив, що підтримує ініціативи Котелевської громади та націлений на тісну співпрацю. Він наголосив, що на даний час є багато обласних програм різних напрямків, до яких мають змогу долучатися всі без винятку громади. Головне для реалізації проектів - мати розроблену проектну документацію, чітко визначені напрямки і цілі та готовність громад до співфінансування.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних