A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

22 ЛЮТОГО – ДЕНЬ РОБОТИ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 23.02.2021 10:08
Кількість переглядів: 1279

 

22 лютого відбулися засідання постійних комісій Котелевської селищної ради, які провели голови комісій Ірина Олефіренко та Павло Луговий.

У засіданнях взяли участь селищний голова Тетяна Корост, керівники структурних підрозділів та комунальних підприємств селищної ради.

Депутати схвалили проекти рішень про внесення змін до бюджету Котелевської селищної територіальної громади, заслухали звіти про виконання бюджетів колишніх Більської, Деревківської та Сидорячанської сільських рад за 2020 рік.

Найбільшу зацікавленість викликала Програма мотивації та стимулювання медичних кадрів як основи формування ефективної системи охорони здоров’я Котелевської територіальної громади на 2021-2025 роки.

У громаді складалася складна ситуація щодо укомплектованості кадрами комунальних закладів охорони здоров'я, зокрема, лікарів -педіатрів, хірургів, акушерів-гінекологів та анастезіологів.

Основною причиною падіння престижу професії медика, відтоку з галузі висококваліфікованих фахівців, і, як наслідок, невпинного старіння кадрів, є низька заробітна плата у галузі.

Недостатній рівень оплати праці, а відтак і соціального захисту медичних працівників, можливість вибору між комунальним та приватним сектором, працевлаштування за кордоном стають перешкодою у залученні молодих спеціалістів до роботи в закладах охорони здоров'я громади.

Як наслідок, недостатня якість медичних послуг, низька доступність медичної допомоги та низький рівень розвитку медицини.

У Комунальному закладі «Котелевський центр первинної медико-санітарної допомоги» працюють 2 лікарів вікової групи до 40 років, 1 – до 50 років, 6 – до 60 років, 3 – після 60 років. У Комунальному некомерційному підприємстві «Котелевська лікарня планового лікування» працюють 9 лікарів – до 40 років, 5 - до 50 років; 3 - до 60 років, 7 - після 60 років.

Значну частку молодих кваліфікованих кадрів вдалося залучити в останні роки завдяки місцевим програмам, що передбачали збільшення заробітної плати та надання житла молодим спеціалістам.

Однак, частка лікарів пенсійного віку залишається великою і складає 29 %. . Критичним є забезпечення надання педіатричної допомоги. 2415 дітям, які проживають у громаді, консультативну та стаціонарну допомогу надає 1 лікар – педіатр віком 61 рік.

Такий стан справ потребує проведення комплексу заходів, спрямованих на розв'язання проблем та підвищення ефективності роботи закладів охорони здоров’я у Котелевській громаді.

Заходами цієї селищної програми передбачається:

матеріальна винагорода за високий професіоналізм, яка виплачуватиметься медичним працівникам в кінці року;

матеріальне заохочення медпрацівників до Дня медичного працівника;

впровадження рейтингу лікарів, шляхом щомісячного підведення підсумків з доплатою за складність і напруженість в роботі;

організація селищних конкурсів «Лікар року» та «Медична сестра року» з призовим фондом, відповідно, 50 тис. грн. і 25 тис. грн.,

встановлення щомісячної доплати до заробітної плати в розмірі 5000 грн. лікарям, що працевлаштовуються на роботу в медичні заклади громади та працюють до 15 років при повній зайнятості;

виплата щорічної одноразової допомоги молодим лікарям, які працюють менше 15 років;

надання одноразової грошової допомоги лікарю-педіатру у розмірі 100 тис. грн. за умови укладання трудового договору на термін не менше 10 років;

надання тимчасового житла на безоплатній основі для лікарів-інтернів;

забезпечення службовим житлом медичних працівників з вищою медичною освітою;

підготовка та перепідготовка медичних працівників, постійне підвищення їх професійного рівня;

забезпечення публічного визнання праці медичних працівників, шляхом висвітлення досягнень лікарів та медперсоналу у ЗМІ, відзначення Почесними грамотами.

На засіданнях постійних комісій підтримано проекти програм проведення призову, територіальної оборони, зайнятості населення громад та інш.

Також було схвалено проєкти рішень щодо організації громадських робіт у 2021 році, умов надання соціальних послуг територіальним центром, творчих конкурсів селищної ради тощо.

Окрім цього, у ході спільних засідань постійних комісій розглянуто 161 земельне питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.