A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ОБМІН ДОСВІДОМ І СПІВПРАЦЯ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 03.02.2022 16:14
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

????ОБМІН ДОСВІДОМ І СПІВПРАЦЯ – ЗАПОРУКА УСПІШНОГО РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

2 лютого представники Котелевської громади побували у одній із найуспішніших «соціальних» громад не тільки на Полтавщині, а й в Україні - Шишацькій.

Ця громада була першою в реформуванні соціальної сфери та має значну підтримку з боку держави й міжнародних організацій. Переважно всі свої задуми вони реалізували на умовах співфінансування. Значну частину – завдяки участі в тих чи інших програмах, під які виділяються кошти.

Котелевці переймали досвід кращих практик організації системи соціального захисту. Дана зустріч відбулася за домовленістю голів громад.

Заступник селищного голови Ольга Саєнко, начальник відділу соціального захисту населення та надання соціальних послуг Олена Гарькавенко і директор денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, Неля Батула побачили чудові результати злагодженої роботи у напрямку соціального захисту громадян. Почерпнули для себе багато цікавого та корисного, кращі практики колег вже планують якнайшвидше впроваджувати у Котелевській громаді.

Із соціальною інфраструктурою Шишацької громади, її сучасною матеріально – технічною базою та роботою фахових спеціалістів ознайомили перший заступник голови Шишацької селищної ради Федір Дерій, директор «Центру надання соціальних послуг» Світлана Васильченко і Наталія Завалідер – начальник відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг.

Побували в Центрі соціальної активності, де можуть знайти тимчасовий притулок ті, хто потерпає від сімейного насилля чи переживає складний період у своєму житті.

Відвідали територіальний центр, який наповну працює у Шишаках. Він має потужну матеріально-технічну базу для реабілітація дітей та дорослих із особливими потребами. Тут є сенсорний кабінет для дітей із розладами аутистичного спектру, масажний і терапевтичний кабінет, кабінет лікувальної фізкультури, фіто- та аромотерапії, кабінет психолога та соляна кімната. До речі, такі ж кабінети працюють і в старостинських округах громади.

Зацікавилися представники Котелевської громади діяльністю соціального таксі, яке допомагає людям з особливими потребами та одиноким літнім людям замовити автомобіль до закладу чи до якоїсь комунальної установи.

Фахівці обох громад поділилися досвітом роботи соціальних установ, напрацьованими механізмами та алгоритмами взаємодії із розширення надання оплатних соціальних послуг, як своїм громадянам так і мешканцям інших громад, які потерпають від домашнього насилля.

Говорили про важливість розроблення соціального паспорту громади та забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, доступність до реєстрів тощо.

Дякуємо шишацьким колегам за гостинну зустріч та щире прагнення до подальшої співпраці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних