A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ІЗ 1519 ШКОЛЯРІВ КОТЕЛЕВСЬКОЇ ГРОМАДИ, ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ МЕДИЧНИХ ОГЛЯДІВ, 939 МАЮТЬ ЗАХВОРЮВАННЯ

Дата: 11.02.2022 16:10
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

??ІЗ 1519 ШКОЛЯРІВ КОТЕЛЕВСЬКОЇ ГРОМАДИ, ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ МЕДИЧНИХ ОГЛЯДІВ, 939 МАЮТЬ ЗАХВОРЮВАННЯ

В чому причина високого рівня захворюваності у дітей і що можна зробити для зміцнення їх здоров’я? Це обговорили вчора у Котельві під час наради у селищного голови, в якій взяли участь голова Полтавської райдержадміністрації Дмитро Романов та його заступник Дмитро Задворкін.

Представники місцевої влади, педагоги і медики, голови батьківських комітетів шкіл, громадськість проаналізували фактори, які впливають на ріст захворюваності серед підростаючого покоління та намітили спільні подальші дії в даному напрямку.

Недаремно місцем зустрічі обрали приміщення початкової школи гімназії №1, де вже завершується І черга реконструкції, щоб всі змогли оцінити комфорт оновленого приміщення сучасного начального закладу.

Ініціювала цю зустріч селищний голова Тетяна Корост. Вона переконана, щоб дитина була активною, життєрадісною і щасливою, потрібно не лише створити комфортні умови для виховання і здобуття освіти, а й стежити за тим, що вона їсть. Продумане збалансоване меню на 60 % визначає стан їх здоров’я, дає змогу забезпечити дитину енергією, яка потрібна для інтелектуального, фізичного і гармонійного розвитку і зростання, а також створити умови для підвищення опору дитячого організму до захворювань. Тому харчування в дитячих садках і школах Котелевської громади є турботою для усіх і місцевої влади, і педагогів та батьків.

Сьогодні у закладах освіти громади проводиться оновлення та модернізація харчоблоків, із вересня минулого року у шкільних їдальнях дітям вже подають збалансоване нове меню, до розробки якого залучили фахівців Полтавського університету економіки і торгівлі. Нове меню розроблене і для дошкільнят та вже запроваджується у дитсадках.

Важливим для зміцнення здоров’я дітей є їхній повноцінний відпочинок влітку. Тетяна Михайлівна запропонувала на період літніх канікул відкрити на базі Деревківської школи дитячий оздоровчий табір відпочинку для дітей громади.

Медики первинної і вторинної ланки проінформували про результати моніторингу стану здоров'я дітей у громаді: І місце займають хвороби очей (258 випадків), ІІ- кістково-м’язової системи (203), ІІІ- хвороби органів кровообігу(87), захворюваність органів шлунково-кишкового тракту на ІV місці (67).

Йшла мова про медичне обслуговування у закладах загальної середньої освіти та брак медиків у закладах охорони здоров’я громади.

Відсутність медичних кадрів – проблема всієї України. Не є винятком і Котелевська громада. Незважаючи на те, що закуплені службові квартири для лікарів, у 2021 році депутатським корпусом прийнято місцеву програму із підтримки і стимулювання медиків, на реалізацію якої виділяються кошти селищного бюджету, ситуація з кадровим забезпеченням лікарями залишається складною.

Великою проблемою для громади є відсутність другого педіатра, хоча й передбачили для медика, який згодиться працювати, виплату у сумі 100 тис.грн. Зараз активно проводяться перемовини із лікарем – педіатром, але згоди він ще не дав.

Робота у напрямку залучення медичних фахівців не припиняється, як результат - незабаром у нашій лікарні працюватимуть молоді лікарі-інтерни: два хірурги та акушер-гінеколог. У квітні колектив котелевських лікарів поповниться ще одним акушер-гінекологом та сімейним лікарем. Окрім того, зараз місцеві молоді лікарі проходять курси та здобувають додаткові спеціальності анестезіолога, дерматолога і дитячого отоларинголога.

На зустрічі обговорили також важливість виховання і здорового харчування не лише у закладах освіти, а й вдома. Свою думку з цього питання висловили директори шкіл та голови батьківських комітетів.

Дана зустріч вкотре довела, що лише працюючи разом, в одному напрямку, можна досягти спільної мети!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних