Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ!

Дата: 21.01.2022 14:53
Кількість переглядів: 544

Фото без опису

Із 32-х дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей Котелевської селищної ради, 22 виховується в сім’ях опікунів/піклувальників, тобто опіка/піклування є основною формою сімейного виховання дітей даних категорій на території нашої громади.

На даний час в державі проводиться реформування системи захисту прав дітей, тому постійно удосконалюється нормативно-законодавча база в цьому напрямку, посилюються вимоги до опікунів/ піклувальників щодо здійснення ними повноважень із виховання і утримання підопічних дітей.

«Про забезпечення умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників» - під такою назвою службою у справах дітей Котелевської селищної ради був проведений семінар для опікунів/піклувальників громади.

З чинним законодавством з питань опіки та піклування, правами та обов’язками опікунів/піклувальників, вимогами, які ставляться перед ними в плані захисту прав та законних інтересів підопічних дітей, ефективності функціонування даних сімей, створення належних умов для виховання та утримання дітей, їх всебічного розвитку, порядком використання коштів державної соціальної допомоги дітям під опікою/піклуванням, присутніх ознайомила начальник служби у справах дітей Тетяна Коваленко.

Директор Котелевтелевського центру медико-санітарної допомоги Світлана Безпалько проінформувала про медичного обслуговування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, необхідність проходження ними двічі на рік медичного огляду та порядок його проведення.

Не залишилися поза увагою і питання оздоровлення підопічних дітей влітку, особливо що стосується оздоровлення в позаміських оздоровчих таборах та питання надання соціальних послуг Центром соціальних служб сім’ям опікунів/піклувальників та дітям з цих сімей, про що розповіли головний спеціаліст відділу освіти та молоді Котелевської селищної ради Тетяна Забашта та директор центру Сергій Салівон.

Про те, якими виплатами державної соціальної допомоги дітям під опікою та піклування та пільг мають право користуватися діти разом із опікунами/піклувальниками розповіла начальник відділу соціального захисту населення та надання соціальних послуг Олена Гарькавенко.

Інформацію щодо правової допомоги та підтримки надав завідувач сектору «Котелевське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Микола Убийсобака.

Семінар пройшов у формі діалогу між працівниками соціальних служб громади та опікунами/піклувальниками, адже справа захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є спільною турботою, кінцевим результатом якої повинна стати щаслива, повноцінно та гармонійно розвинута дитина.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних