A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

В КОТЕЛЬВІ ВІДРОДЖУЮТЬ БАГАТОВІКОВІ ТРАДИЦІЇ

Дата: 24.12.2021 16:59
Кількість переглядів: 622

Фото без опису?

В КОТЕЛЬВІ ВІДРОДЖУЮТЬ БАГАТОВІКОВІ ТРАДИЦІЇ

Сьогодні у Будинку культури «Скіфія» відбулися «Котелевські вечорниці». Такий масштабний і колоритний захід проходив вперше. Ініціювала його голова громади Тетяна Корост, адже вважає, що зараз, як ніколи, потрібно відроджувати українські традиції, бо в них діди – прадіди віками поєднували все найдорожче, що є в народу – мову, пісню, історію, людські цінності.

На справжнє народне дійство у найкращих українських традиціях запросили людей поважного віку, які колись і самі були безпосередніми учасниками вечорниць.

Дух родинного затишку панував цього дня скрізь: зала оформлена у вигляді української світлиці з необхідними атрибутами, були і вишиті рушники, скатертини, стара піч, глиняний посуд та домашнє начиння. Тут і пряли, і вишивали, майстрували, ліпили вареники, танцювали і співали. А ще грали в обрядові ігри, кусали калиту і звісно ж, ворожили.

По закінченню дійства, як і годиться у гостинних українських домівках, усіх запросили скуштувати національні страви та разом заспівати обрядової пісні.

Ні на хвилину не давали нудьгувати і розважали пісням, танцями та жартами творчі колективи територіального центру (Наталія Дудченко), Будинку культури «Скіфія»(Аліна Пигида) і Котелевського селищного будинку культури (Орися Губенко). Саме так і має бути на справжніх вечорницях!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних