A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ВОНИ ВРЯТУВАЛИ СВІТ ВІД "МИРНОГО" АТОМУ ЧОРНОБИЛЯ

Дата: 14.12.2021 10:27
Кількість переглядів: 977

Фото без опису

ВОНИ ВРЯТУВАЛИ СВІТ ВІД "МИРНОГО" АТОМУ ЧОРНОБИЛЯ

Сьогодні, 14 грудня, у Котельві відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Вже традиційно вони розпочалися із поминального молебню у Свято-Троїцькому храмі. Ліквідатори помолилися за упокій душ побратимів-чорнобильців, які відійшли у вічність, та за здоров’я тих, хто зараз поряд.

Після цього відбулася зустріч ліквідаторів із селищним головою Тетяною Корост, заступником селищної голови Ольгою Саєнко, яка опікується в громаді соціальним захистом громадян, та керівниками місцевих соціальних установ.

Селищний голова подякувала землякам, які відважно боролися із «мирним» атомом у Чорнобильській зоні, за мужність і самопожертву, та вручила 5-м з них Грамоти Котелевської селищної ради.

До присутніх звернувся голова громадської організації "Союз Чорнобиль України" Котелевщини" Василь Шокало.

Спільно обговорили проблеми, які хвилюють ліквідаторів.

Тетяна Михайлівна розповіла про стан справ у громаді. Мова також йшла про соціальні і медичні послуги, що надають даній категорії громадян територіальні установи, структурні підрозділи та комунальні підприємства селищної ради.

У 2021 році селищна рада не залишала поза увагою цю пільгову категорію жителів громади. Напередодні Дня Чорнобильської катастрофи з місцевого бюджету було виділено одноразову матеріальну допомогу в розмірі по 1000 грн 78 чорнобильцям: ліквідаторам, вдовам та дітям до 6 років. Протягом року у санаторіях оздоровлено 17 жителів громади даної категорії, за рахунок селищного бюджету відшкодовувалася вартість проїзду до санаторіїв та госпіталів. Також надавалася матеріальна допомога сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, виділялися кошти на зубопротезування та пільгові лікарські засоби.

Ліквідатори не повинні залишатися зі своїми проблемами на одинці ,- зазначила селищний голова, та наголосила, що двері селищної ради завжди відкриті для всіх, хто потребує допомоги і підтримки.

По закінченню зустрічі пам'ять загиблих земляків-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи присутні вшанували покладанням квітів до Пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних