A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

БЕЗПОСЕРЕДНЄ СПІЛКУВАННЯ З ЛЮДЬМИ - НАЙБІЛЬШ ДІЄВИЙ МЕТОД СПІВПРАЦІ І ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

Дата: 28.11.2021 13:21
Кількість переглядів: 832

Фото без опису

БЕЗПОСЕРЕДНЄ СПІЛКУВАННЯ З ЛЮДЬМИ - НАЙБІЛЬШ ДІЄВИЙ МЕТОД СПІВПРАЦІ І ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

Сьогодні Котелевський селищний голова Тетяна Корост прозвітувалася про діяльність селищної ради та її виконавчих органів перед жителями найбільшого із старостатів – Сидорячанського.

Відбулося три зустрічі у селах Михайлове, Михайлівка Перша і Сидоряче, під час яких Тетяна Михайлівна проінформувала громадян про соціально-економічний розвиток громади за рік, наповнення місцевого бюджету, реалізацію важливих соціальних проєктів і благоустрій, діяльність основних галузей. Вона подякувала депутатам селищної ради, керівникам місцевих фермерських господарств Володимиру Бурковському і Сергію Шевченку за підтримку сіл і соціальну відповідальність, яку вони беруть на себе.

В свою чергу місцеві жителі розповіли про те, що найбільше їх хвилює. Коли під час зустрічей у попередніх селах люди неохоче ділилися своїми проблемами, то у цих найбільш віддавлених селах громади - відкрито говорили про наболіле.

Їх найбільше турбує відсутність в Михайловому продуктового магазину, транспортного сполучення всіх трьох сіл із селищем, відсутність вуличного освітлення та Інтернет мережі, аварійні дерева і стан доріг. Потребують відновлення пам’ятники часів Другої світової війни та встановлення зупинки громадського транспорту у Сидорячому, очищення ставка у Михайлівці Першій. Говорили також про необхідність покращення медичного обслуговування сіл, відновлення місцевого клубу у Михайловому, який би став культурним осередком села, та ремонт приміщення будинку культури у Михайлівці Першій.

Проблем було озвучено чимало. Голова громади пообіцяла взяти всі питання на контроль та докласти всіх зусиль для позитивного їх вирішення.

????КОРОТКО ПРО СИДОРЯЧАНСЬКИЙ СТАРОСТАТ У 2021 році.

????ОСВІТА:

- враховуючи, що на території старостату відсутні освітні заклади, з території Сидоряченського старостату підвозиться 60 учнів, зокрема до гімназії №1 – 42 учні - з сіл Михайлівка Перша (21), Сидоряче (15), Михайлового (6); до ЗОШ №4 – 18 учнів - з сіл Михайлове (14) та Чернещина (4);

- до дошкільних навчальних закладів – ДНЗ «Пролісок» - підвозиться 5 дошкільнят з сіл Михайлівка Перша - 1, Сидоряче – 2 дітей, Михайлове – 2.

????ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я.

????ФАП с. Михайлівка Перша (завідувач ФАП (1.0 ставка) – - Харитонова Юлія Миколаївна, обслуговує населення – 276 чол) .Всього на утримання ФАПу використовується – 106.8 тис.грн., в т.ч. коштів Котелевської селищної ради –97 116 грн., кошти НСЗУ – 9732 грн.

З них використано:

-заробітна плата з нарахуваннями - 90748 грн., в т. ч. на мотивацію зав. ФАПом - 4211 грн. ;

-предмети, матеріали – 490 грн.;

-медикаменти та товари медичного призначення – 2300 грн.;

-витратні матеріали на ліквідацію епідемії COVID (ЗІЗи, швидкі тести, пробірки на ПЛР, деззасоби та ін..) – 4835 грн.;

-оплата послуг – 2107 грн.;

-оплата комунальних послуг та енергоносіїв (за електроенергію) –3092 грн. – кошти селищного бюджету;

-відшкодування медикаментів по пільгових рецептах населенню – 3276 грн.

????ФАП с.Сидоряче (завідувач ФАП( 0,75 ставки) - Старокожко Володимир Григорович,обслуговує населення – 159 чол.).Всього на утримання ФАПу використовується – 113.2 тис.грн., в т.ч. коштів Котелевської селищної ради –107 495 грн., кошти НСЗУ – 5673 грн.

З них використано:

-заробітна плата з нарахуваннями - 83568 грн., в тому числі на мотивацію зав. ФАПом - 6250 грн.;

-предмети, матеріали – 538 грн.;

-медикаменти та товари медичного призначення –1585 грн.;

-витратні матеріали на ліквідацію епідемії COVID (ЗІЗи, швидкі тести, пробірки на ПЛР, деззасоби та ін..) – 2326 грн.;

-оплата послуг – 1224 грн.;

-оплата комунальних послуг та енергоносіїв (за електроенергію) –6427 грн.;

-відшкодування медикаментів по пільгових рецептах населенню – 4866 грн.;

-технічні засоби реабілітації людям з інвалідністю – 12634 грн.

????ФАП с. Михайлеве (завідувач ФАП (0,25 ставки, по сумісництву) - Морозова Любов Іванівна , санітарка – 0.5 ставки.

Заключено декларацій – 137).

Витрачено на утримання ФАПу – 50 260 грн., з них кошти Котелевської селищної ради – 46024 грн., кошти НСЗУ – 4236 грн:

-заробітна плата з нарахуваннями - 44091 грн.,в тому числі на мотивацію зав.ФАПу-1000 грн.;

-предмети, матеріали – 450 грн.;

-медикаменти та товари медичного призначення – 1112 грн.;

-витратні матеріали на ліквідацію епідемії COVID (ЗІЗи, швидкі тести, пробірки на ПЛР, деззасоби та ін..) – 1361 грн.;

-оплата послуг – 1413 грн.;

-оплата комунальних послуг та енергоносіїв (за електроенергію) – 417 грн.;

-відшкодування медикаментів по пільгових рецептах населенню – 1516 грн.

????КУЛЬТУРА. На утримання закладів культури старостату (Михайлівськопершого та Сидоряченського СБК) з місцевого бюджету витрачено 188.2 тис. грн., з них на заробітну плату – 138 тис. грн., енергоносії – 24.0 тис.грн., інші видатки – 26.3 тис.грн.

Зав клуби працюють на 0.5 ставки (Михайлівка Перша – Павленко Тамара Сергіївна, Сидоряче – Скунц Олена Ярославівна)

Проблемою є опалення закладів.

У Михайлівськопершому сільському будинку культури незабаром будуть встановлені інфрачервоні електрообігрівачі на суму 228000 грн. за рахунок коштів Укргазвидобування.

????ІНТЕРНЕТ МЕРЕЖА.

З метою забезпечення сільського населення до високошвидкісного Інтернету, селищною радою було подано заявку для участі у розподілі інтернет-субвенції з державного бюджету між громадами України. Як результат, громадою була отримана Інтернет-субвенція з державного бюджету в сумі 586,0 тис грн. на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до інтернету в сільській місцевості.

Інтернет-зв'язком будуть охоплені 4 села громади: Любка, Млинки, Чернещина, Михайлове. До села Любка Інтернет вже підведено.

????СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ. За рахунок коштів селищного бюджету протягом січня-жовтня 2021 року жителям Сидоряченського старостату надано соціальних допомог на загальну суму 19.8 тис.грн.,

????ПОСЛУГИ ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ЦЕНТРУ:

-в с. Михайлівка Перша терцентром виявлено та обслужено 19 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, зокрема, відділеннями - соціальної допомоги вдома - 5 осіб; денного перебування - 23 особи, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги - 14 осіб. Працює 1 соціальний працівник на 0.5 ставки, вартість його утримання 40.6 тис.грн.;

-на території с. Сидоряче терцентром виявлено та обслужено 29 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, зокрема, відділеннями - соціальної допомоги вдома - 9 осіб; організації надання адресної натуральної та грошової допомоги - 66 осіб. Працює 1 соціальний робітник (1.0 ставка), вартість його утримання 82.8 тис.грн.;

????ДОРОГИ. За кошти бюджету селищної територіальної громади здійснено ямковий ремонт дорожнього покриття автомобільної дороги Котельва –Сидоряче окремими частинами, встановлено дорожні знаки, відповідно до вимог чинного законодавства.

????БЛАГОУСТРІЙ:

-протягом 9 місяців 2021 року вживалися заходи щодо утримання в мереж вуличного освітлення, а саме, поточне обслуговування світлоточок та мереж як в селищі так і в селах громади. Зокрема, в селі Михайлівка Перша замінено 28 ламп на суму 3056 грн., в с. Сидоряче – 27 ламп на суму 4525 грн., в с.Михайлевому – 100 ламп на суму 2917 грн. Всього на обслуговування вуличного освітлення села використано 33.4 тис.грн.;

-на даний час ведеться робота по виготовленню технічних умов та підключення вуличного освітлення в с. Сидоряче ще на одну вулицю;

-всього на старостат на благоустрій були виділені кошти в сумі 60.9 тис.грн., в тому числі на громадські роботи– 33.4 тис.грн., 1.9 тис.грн. на матеріали для газонокосарки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних