A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

У КОТЕЛЕВСЬКІЙ ГРОМАДІ НАМІТИЛИ МІСЦЕВІ ПРІОРІТЕТИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ДІЄМО ДЛЯ ЗДОРОВ’Я»

Дата: 10.11.2021 17:23
Кількість переглядів: 605

????У КОТЕЛЕВСЬКІЙ ГРОМАДІ НАМІТИЛИ МІСЦЕВІ ПРІОРІТЕТИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЄКТУ «ДІЄМО ДЛЯ ЗДОРОВ’Я»

10 листопада до Котельви знову завітав експерт українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» Левко Довган. Цього разу, щоб зустрітися із представниками громади та узгодити головні завдання спільної подальшої роботи.

??Котелевська громада одна із 4 пілотних громад – партнерів цього проєкту Полтавської області. Всього за результатами конкурсу лише в п’ятьох областях України конкурсна комісія обрала по чотири громади – переможці.

????Сам ПРОЄКТ «ДІЄМО ДЛЯ ЗДОРОВ'Я» має на меті зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності, а також підвищити тривалість життя чоловіків та жінок шляхом запровадження інтегрованого підходу до профілактики, лікування та контролю неінфекційних захворювань (далі – НІЗ).

????Неінфекційні захворювання це велика група хвороб, які мають тривалий перебіг, повільно прогресують та не передаються від людини до людини. Найбільший тягар, як за наслідками для життя та здоров’я людини, так і для системи охорони здоров’я, складають чотири основні групи захворювань: серцево-судинні, онкологічні, хронічні респіраторні захворювання та діабет

На початку зустрічі із котелевськими освітянами, медиками та громадськістю, Левко Довган презентував підсумки онлайн-анкетування???? жителів громади, яке проводилося протягом серпня-листопада. Участь у ньому взяли 416 осіб, але і ця невелика кількість людей показала, що котелевці усвідомлюють, які фактори впливають на їхнє здоров’я та що потрібно роботи, щоб його зміцнити. ??Доречі, результати анкетування є дуже цікавими та інформаційними, вони пізніше будуть оприлюдненні для громадськості.

Звичайно більшістю учасників тренінгу були освітяни, адже опорний заклад Котелевська гімназія №1 імені С.А.Ковпака, Котелевський ОЗЗСО №4 та Більський ЗЗСО І-ІІІ ступенів ввійшли у 20-ку закладів освіти Полтавської області, що братимуть участь у цьому проєкті. Саме у цих закладах впроваджуватиметься «Модель здорової школи» - загальношкільний підхід до зміцнення здоров’я та профілактики неінфекційних захворювань.

Присутні працювали у групах, визначили, що необхідно зробити в громаді, щоб збільшити рухову активність як дітей, так і дорослих, залучили до здорового харчування більше людей, покращити надання медичних послуг у закладах первинної медичної допомоги та створити здоровий освітній простір у школах.

Всі напрацьовані ідеї будуть проаналізовані та використані під час підготовки проєктних пропозицій, що реалізуватимуться вже у 2022 році.

БУДЕМО ДІЯТИ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я ВСІЄЮ ГРОМАДОЮ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.