A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ. ОСНОВНІ ПИТАННЯ (ІІІ частина – питання освіти).

Дата: 29.10.2021 15:50
Кількість переглядів: 1006

Фото без опису

ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ СЕСІЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ (ІІІ частина – питання освіти).

26 жовтня 2021 року відбулася 16 чергова сесія селищної ради, на якій депутатами було розглянуте питання «ПРО ОРГАНІЗАЦІЮ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ».

Начальник відділу освіти та молоді селищної ради Інна Назарко повідомила, що збалансоване харчування дітей на 60 відсотків визначає стан їх здоров’я. За результатами поглибленого медичного огляду школярів закладів загальної середньої освіти громади, а саме, 1519 дітей, у 2021 році виявлено?? 939 патологій, найбільше захворювань:

??органів зору —258;

??опорно-рухового апарату—203;

??органів кровообігу — 87;

??нервової системи —83:

??шлунково-кишкового тракту—67; ??кістково-м’язової системи та

органів дихання — 62.

Нові нормативні документи, які регламентують організацію дитячого харчування, змінюють підходи до харчування. В щоденному раціоні дітей збільшується кількість овочів, фруктів, молока та молокопродуктів, вживання солі та цукру мінімальне, на смажену їжу встановлено обмеження.

????З ініціативи селищного голови налагоджено співпрацю з Полтавським університетом економіки і торгівлі. За участі спеціалістів цьго вишу вже розроблено нове меню для різних вікових категорій учнів. В нього включено страви як традиційної української кухні (борщ, суп з галушками, печеня, різні каші), так і нові страви, зокрема: фрітата з сиром, різотто з зеленим горошком, чахохбілі, пиріг пастуший, картопляний гратен, шкільне олів’є. Дітям добре смакують також сирники з родзинками, какао з молоком, запіканка з сиру кисломолочного з родзинками, молочні каші з родзинками та ін. Щоденно учні отримують свіжі овочі нарізні, вітамінні салати, фрукти.

????Відповідно до чинного законодавства організано харчування дітей пільгових категорій та учнів початкової школи, про що селищною радою прийняті відповідні рішення.

????На харчування дітей у 2021 році з місцевого бюджету передбачено 2 952 548 грн.

????Селищною радою також виділено кошти для оновлення та модернізації виробничого обладнання харчоблоків (137 923 грн.). Окрім того, залучено кошти АТ «Укргазвидобування» для придбання обладнання для харчоблоку Більського ЗЗСО (200 000 грн.).

Котелевські опорні заклади загальної середньої освіти (гімназія №1, №2, №4) відібрані для надання субвенції у 2022 році на капітальні ремонти харчоблоків та постачання нового технологічного кухонного обладнання.

На сесії депутатами також було затверджено ПОЛОЖЕННЯ ПРО КОНКУРС НА ПОСАДУ КЕРІВНИКА КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ КОТЕЛЕВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ. Відповідно до нього буде здійснюватися призначення директорів шкіл, після того, як закінчиться термін перебування на посаді діючих керівників освітніх закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних