A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ДЕЛЕГАЦІЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ 80-Ї РІЧНИЦІ ПАРТИЗАНСЬКОГО РУХУ В УКРАЇНІ У ПУТИВЛІ

Дата: 24.09.2021 17:28
Кількість переглядів: 1286

Фото без опису

ДЕЛЕГАЦІЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У СВЯТКУВАННІ 80-Ї РІЧНИЦІ ПАРТИЗАНСЬКОГО РУХУ В УКРАЇНІ У ПУТИВЛІ

22 вересня вшанування учасників підпільно-партизанського руху у місті Путивль розпочалося із покладання квітів до пам’ятника легендарному ватажку партизанського руху Сидору Артемовичу Ковпаку.

Урочистості продовжилися в славнозвісному Спадщанському лісі, на вході до якого кожен учасник заходу повинен був пройти імпровізований фашистський блокпост та отримати аусвайс. А вже потім на всіх чекала приємна зустріч із гостинними партизанами на чолі із Сидором Ковпаком.

Цього дня до Путивля приїхали гості з різних регіонів України, щоб віддати данину поваги колишнім підпільникам і партизанам - ветеранам антинациського опору, захисникам і визволителям рідної землі!

З вітальним словом до місцевих жителів та гостей свята від імені Котелевського селищного голови Тетяни Корост до всіх присутніх звернулась головний спеціаліст відділу культури, спорту та туризму Котелевської селищної ради Тетяна Тертишна, яка подякувала путивлянам за сакральне відношення до історії краю й збереження пам’яті про славних героїв України.

Путивльський і Котелевський край поєднує спільне героїчне минуле легендарного партизанського командира, двічі Героя Радянського Союзу Сидора Артемовича Ковпака. Він став символом партизанського руху в Україні, адже саме рейди славного партизанського Ковпаківського з’єднання відіграли важливу роль у наближенні Великої Перемоги, сприяли піднесенню віри людей у швидке звільнення від фашизму.

Сидір Артемович народився у Котельві, тут він навчався і наймитував, загартовував свою волю, звідси розпочався його шлях до всенародної шани та великий талант партизанського полководця і народного героя. Але саме Путивльщина є колискою партизанського руху, у цьому краї запалені перші іскри всенародної боротьби і сформований потужний партизанський загін,що перетворився на велике з'єднання партизанських загонів Сумської області. Під командуванням С.А. Ковпака і С.В. Руднєва воно пройшло з боями всією Україною — від Путивля до Карпат.

По закінченню урочистої частини відбулася реконструкція військового бою та святковий концерт за участю артистів Сумської обласної філармонії та творчих колективів Путивльщини.

Відео - https://www.facebook.com/101263021884181/videos/563294458054771


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних