A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ПІДСУМКИ СЕСІЙНОГО ТИЖНЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 23.09.2021 16:12
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

ПІДСУМКИ СЕСІЙНОГО ТИЖНЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Цього тижня депутати селищної ради працювали як завжди плідно і конструктивно: 22 вересня – відбулися засідання постійних комісій, 23 вересня – на 14-й позачерговій сесії, яку провела селищний голова Тетяна Корост, ухвалено низку важливих для громади рішень.

На даний час у громаді активно проводяться ремонтно-будівельні роботи на об’єктах соціальної сфери, їх фінансування відбувається із різних джерел, зокрема, державного, обласного і селищного бюджетів. Все це потребує швидкого прийняття відповідних депутатських рішень, щоб успішно завершити вже почате.

На сьогоднішній сесії внесені зміни до показників бюджету, зокрема:

дохідна частина збільшена за рахунок субвенції з державного бюджету на реалізацію у 2021 році програми «Спроможна школа для кращих результатів» в сумі 28 464 800грн. Це кошти для реконструкції приміщення початкової школи гімназії №1;

збільшено дохідну частину спеціального фонду бюджету, з них, 35 575 грн. за рахунок надходжень бюджету розвитку. Ці кошти будуть спрямовані обласному бюджету на співфінансування проєкту із капітального ремонту покрівлі хірургічно-гінекологічного корпусу лікарні планового лікування, яким планується реалізувати кошти фонду розвитку територій Полтавської області.

З метою створення дієвого механізму управління бюджетним процесом в Котелевській громаді на сесії депутати схвалили Прогноз бюджету громади на 2022-2024 роки. Він допоможе забезпечити стабільну діяльність бюджетних установ, підвищить результативність і ефективність бюджетних видатків, посилить бюджетну дисципліну та контроль за витрачанням коштів тощо.

Вже багаторічною проблемою для Котельви є підтоплення вулиці Калантаївської біля місцевої гімназії. З метою її вирішення на сесії прийняте рішення про надання дозволу Комбінату комунальних підприємств на виготовлення проєкно-кошторисної документації для поточного ремонту ділянки цієї вулиці, в тому числі, із відведенням поверхневих вод.

Прийняте важливе рішення щодо надання послуг міграційної служби. Всім відомо, що на даний час в Україні відбувається реорганізація структури Державної міграційної служби, тому із 15 вересня 2021 року Котелевський сектор ДМС припиняє надання послуг мешканцям нашої громади. Відповідно до прийнятого сьогодні рішення щодо зміни у структурі виконавчих органів селищної ради, за рахунок вакантної посади, додатково введено посаду адміністратора ЦНАПу, який надаватиме послуги ДМС.

Схвалено проєкт «Монтаж технічних засобів телекомунікацій. Встановлення системи відеонагляду (безпечний район) на об`єктах Котелевської селищної та Великорублівської сільської територіальних громад» для участі в обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад Полтавської області у 2021 році. У разі здобуття перемоги у зазначеному конкурсі спів фінансування селищної ради становитиме в сумі 482800 грн.

Депутати підтримали рішення про надання громадянам одноразової матеріальної допомоги. Всього її отримають 12 жителів громади, які потребують коштів на лікування, та 1 дитина загиблого воїна АТО. Вирішено також до Дня захисника України надати одноразову допомогу по 1000 грн. 187-м учасникам бойових дій, що брали участь в АТО/ООС.

На сесії затверджено Програму фітосанітарних заходів по ліквідації регульованих шкідливих організмів на території Котелевської селищної територіальної громади на 2021-2023 роки, заслухано звіт про про стан виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей громади на 2021 – 2023 роки, про роботу місцевої пожежної охорони та, роботу комунального закладу «Трудовий архів», тощо.

Ряд питань порядку денного стосувалися освітньої галузі, зокрема, прийняті рішення про опорні заклади загальної середньої освіти , а саме, утворення опорних закладів на базі 2 та 4 селищних шкіл, затверджено мережу закладів загальної середньої освіти, учнівських класів та контингенту учнів громади на 2021 - 2022 навчальний рік та інше.

Розглятуто та прийнято рішення із 308 земельних питань.

По закінченню селищний голова Тетяна Корост проінформувала депутатський корпус про стан справ у громаді та закликала всіх до спільної, злагодженої роботи і взаєморозуміння, адже ще багато питань, які потрібно вирішити, і вже розпочатих справ, що необхідно успішно завершити. Голова громади звернулася до депутатів із проханням долучатися до підготовки Стратегії розвитку громади, підтримати 3 проєкти, які громада подала до Бюджету участі області, та надати пропозиції щодо нових інноваційних проєктів, на реалізацію яких можна залучити кошти ГПУ «Полтавагазвидобування».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних