A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

У КОТЕЛЬВІ СЬОГОДНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ СВОГО ЛЕГЕНДАРНОГО ЗЕМЛЯКА, ВІДОМОГО ПАРТИЗАНСЬКОГО ГЕНЕРАЛА, ДВІЧІ ГЕРОЯ РАДЯНСЬКОГО СОЮЗУ СИДОРА АРТЕМОВИЧА КОВПАКА

Дата: 22.09.2021 12:25
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

У КОТЕЛЬВІ СЬОГОДНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ СВОГО ЛЕГЕНДАРНОГО ЗЕМЛЯКА, ВІДОМОГО ПАРТИЗАНСЬКОГО ГЕНЕРАЛА, ДВІЧІ ГЕРОЯ РАДЯНСЬКОГО СОЮЗУ СИДОРА АРТЕМОВИЧА КОВПАКА і всіх його побратимів-партизан, солдат, мирних жителів, які загинули в часи Другої світової війни.

Традиційно 22 вересня з нагоди Дня партизанської слави поклали квіти до пам'ятника-погруддя С.А.Ковпака, яке височіє вже понад 70 років у центрі селища, Скорботної матері і могили, де поховані місцеві партизани, страчені нацистами в 1943 році. Котелевський селищний голова Тетяна Корост, син партизана-ковпаківця Микола Борщ, члени президії ради ветеранів на чолі із Галиною Бихкало, представники структурних підрозділів селищної ради вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Цього дня виповнюється також 80-років початку партизанського руху в Україні. Саме вересень грізного і складного 1941 датується зародженням і розгортанням на окупованій фашистами Україні підпільно-партизанської боротьби. Історія воєн не знає жодного випадку, коли народний рух опору досягав би такого розмаху, організованості та ефективності, і за своїм значенням і масовістю став, по суті, другим фронтом у глибокому тилу ворога.

Микола Панасович Борщ розповів присутнім про яскаві моменти життя та героїчної партизанстьої діяльності С.А. Ковпака, зупинившись на його перших кроках підпільної боротьби. Саме поблизу Котельви ще у 1917 році він організував і очолив свій перший партизанський загін.

Відвідали ветерани сьогодні і Ковпаківський лісопарк та побували на Барвінковій горі, яка стала місцем дислокації Котелевського партизанського загону С.А. Ковпака.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних