A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

12 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ НАФТОВОЇ, ГАЗОВОЇ ТА НАФТОПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ.

Дата: 10.09.2021 09:20
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

12 вересня наша країна святкуватиме ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ НАФТОВОЇ, ГАЗОВОЇ ТА НАФТОПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ. Для Котелевщини – це важливе свято, адже наш край багатий на підземні корисні копалини, а велика кількість наших кваліфікованих земляків вже протягом багатьох років самовіддано працюють у галузі видобутку та транспортування нафти і газу.

На території Котелевської громади є значні родовища вуглеводнів - Котелевське газоконденсатне та Більське нафтогазоконденсатне родовища.

Видобуток здійснюють підрозділи Філії ГПУ "Полтавагазвидобування" АТ «Укргазвидобування» Установка сайклінг-процесу «Котельва», Установка комплексної підготовки нафти і газу «Більськ», які відносяться до Солохівського промислу та на яких працює майже 90 чол.

Видобувна діяльність на території громади здійснюєть вже досить тривалий час : у Котельві - 42 роки, у Більську- 58.

Укргазвидобування зарекомендувало себе, як надійний партнер: товариство активно бере участь у соціально-інфраструктурному співробітництві з громадами - раніше Котелевського району, а тепер - Котелевською селищною територіальною громадою. Підтвердженням цього є успішно реалізовані соціально-інфраструктурні проекти протягом останніх років. Враховуючи результати попередньої продуктивної співпраці, Котелевська громада має намір продовжувати і надалі будувати тісні довгострокові партнерські зв’язки з АТ «Укргазвидобування».

З 2018 року, згідно змін до Бюджетного кодексу України що-до зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату, у громади з’явилися нові додаткові можливості для фінансування свого розвитку.

Так, за результатами діяльності АТ «Укргазвидобування», в 2020 році відрахувало до бюджету Котелевської громади 15 млн.718 тис. гривень рентних платежів, за 8 місяців поточного року - 12 млн. 952 тис. грн., що становить відповідно 15% у 2020 році та 18% у 2021 році загальних надходжень бюджету громади, що є вагомим внеском для розвитку нашого регіону та дозволяє вирішити значну частину проблем.

Останні кілька років роботи АТ «Укргазвидобування» на території району, громади характеризуються більш ефективною взаємодією, відкритістю та соціально-орієнтованим підходом в організації своєї діяльності. Зокрема, імпонує соціальна відповідальність АТ «Укргазвидобування», яка полягає в підтримці освітніх ініціатив і проєктів, охорони здоров’я (забезпечення медичних установ необхідним обладнанням та лікарськими засобами, ЗІЗ під час епідемії), розвиток населених пунктів, на територіях яких товариство веде свою господарську діяльність і громад (підтримка інфраструктурних об’єктів, організація місць дозвілля).

Так за додатковими соціальними угодами у 2020 році для освітньої галузі (Більська ЗОШ) придбано і облаштувано IT – клас та кабінет фізики на суму 92.8 тис.грн., проведено співфі-нансування проєкту по будівництву зовнішнього освітлення та WI-FI з автономною сонячною станцією на туристичному об’єкті древнього міста «Гелон» ІКЗ «Більськ» - 42.2 тис.грн. Виділені кошти на проєкт із відновлення благоустрою центральної площі перед РБК у смт Котельва в сумі 1900 тис.грн., реалізацію якого ми зараз закінчуємо.

За додатковими соціальними угодами у 2021 році для освітньої галузі (Більська ЗОШ) придбане інтерактивне обладнання та хімічні реактиви - 100 тис.грн., придбане обладнання для харчоблоку - 199 тис.грн.

Дякуємо газовикам за постійну буденну допомогу громаді спецтехнікою, трубами і т.д.

Співпраця влади та компаній із видобутку надр — це крок до покращення благоустрою громад Котелевщини. Сподіваюсь, що вона буде і надалі плідною і взаємовигідною, адже підтримка громадами видобутку на їх територіях - це питання також має велике значення, адже є такі, що створюють супротив даному питанню.

Сьогодні вітаю всіх представників нафтогазовидобувної галузі із прийдешнім професійним святом! Бажаю злагодженої, чіткої і безаварійної роботи, невичерпних газових і нафтових джерел, безпеки і комфортних умов праці. Нехай в особистому житті буде все чудово, міцного здоров’я та позитиву. Добра вам і процвітання!

З повагою-

Котелевський селищний голова            Тетяна КОРОСТ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних