A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

СЬОГОДНІ ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ТЕТЯНИ КОРОСТ ІЗ ДИРЕКТОРАМИ ШКІЛ ГРОМАДИ.

Дата: 01.06.2021 14:53
Кількість переглядів: 1490

Фото без опису

 Наприкінці навчального року та напередодні проведення загальношкільних батьківських зборів назбиралося багато питань, які необхідно було обговорити із керівниками закладів освіти.

Перш за все селищний голова повідомила директорів шкіл, що побажання працівників освіти про безкоштовне проходження медогляду враховано. Відтепер медичний огляд освітян буде здійснюватися за кошти селищного бюджету. Таке рішення прийнято на десятій позачерговій сесії селищної ради, яка відбулася 28 травня.

Обговорили також актуальне питання організації оздоровлення дітей. На останній сесії прийняте рішення про часткове відшкодування вартості путівки за рахунок коштів селищного бюджету у розмірі 2 прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до 18 років, на одну дитину. Вирішено також безкоштовно оздоровити в таборах найбільш вразливі категорії дітей – дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Проблем у навчальних закладах накопилось чимало, тому щоб їх систематизувати на першочергові, планові і перспективні, селищною радою створена робоча группа, яка проведе огляд всіх закладів та визначить об'єм робіт. Селищний голова поділилася своїми планами із реалізації освітніх проєктів щодо реконструкції приміщення початкої школи гімназії №1 та колищнього приміщення ДНЗ «Ромашка».

Під час наради мова йшла про необхідність активніше висвітлювати діяльність шкіл та дошкільних закладів у засобах масової інформації та соціальних мережах. Жителі повинні знати про всі заходи, які відбуваються, та соціальні проекти, які реалізуються. В освітній галузі зараз робиться багато, але інформації висвітлюється про це мало. Тому для цього відділу освіти та молоді потрібно створити свою сторінку в соціальній мережі, такі ж сторінки повинні діяти у всіх школах та дитсадках.

Селищний голова переконана, що вже потребує змін формат проведення урочистих заходів з нагоди Дня останнього дзвоника та Дня знань. Традиційні рутинні лінійки необхідно змінювати на яскраві свята для дітей, які повинні бути веселими і такими, які запам'ятовуються надовго.

Голова громади заликала директорів шкіл проявляти ініціативу та активніше долучатися до різних конкурсів і програм, адже це можливість отримати додаткові кошти для розвитку закладів. Прикладом стала Більська ЗОШ, яка є постійним учасником різних грантових проєктів, а нещодавно змогла залучити 100 тис грн від Нафтогазу на осучаснення кабінету хімії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних