A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

30 КВІТНЯ ВІДБУЛАСЯ ДЕВ’ЯТА ЧЕРГОВА СЕСІЯ КОТЕЛЕВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ, ЯКЕ ПРОВЕЛА, СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ТЕТЯНА КОРОСТ.

Дата: 30.04.2021 16:36
Кількість переглядів: 642

Фото без опису

В роботі сесії взяв участь депутат Полтавської обласної ради Олексій Бовдир.

На початку засідання депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять свого колеги, депутата селищної ради, Героя України Олександра Григоровича Коросташова, який нещодавно відійшов у вічність .

На сесії розглянуто 205 питань порядку денного.

Затверджено звіт начальника фінансового відділу селищної ради Олександра Фесака про виконання селищного бюджету за І квартал 2021 року та зміни до бюджету на цей рік. Зокрема, найбільшу суму вільного залишку бюджетних коштів загального фонду спрямовано на підтримку медичної галузі громади: 1024971 грн – Котелевській лікарні планового лікування на квітневі виплати стимулів лікарям та медперсоналу за складність та напруженість в роботі, доплати за лікування хворих на COVID-19, чергування у стаціонарі та вдома, придбання апарату ШВЛ; 121653 грн.- Котелевському центру первинної медико-санітарної допомоги на оренду спеціалізованого автомобіля, який вкрай необхідний під час пандемії, виплату в квітні надбавок за вислугу років, доплат за лікування пацієнтів з COVID-19, щомісячну доплату молодому лікарю.

Прийнято ряд селищних Програм, надано одноразову допомогу у сумі 1000 грн. 78 ліквідаторам, вдовам та дітям до 6 років до 35-роковин Чорнобильської катастрофи, матеріальної допомоги на лікування 7 громадянам та одноразову матеріальну допомогу жителю громади, який вперше бере участь в АТО.

Депутати підтримали пропозицію КП «Комбінат комунальних підприємств» про перегляд тарифу на послуги з централізованого водопостачання у Котельві, що надаються підприємством. З 01.05.2021 1 м.куб. питної води із системи централізованого водопостачання коштуватиме 23.75 грн. Дане рішення складне і непопулярне, але приведення тарифу до економічно обґрунтованого рівня - об’єктивний та необхідний захід для належного функціонування комунального підприємства та можливості модернізації водопровідних мереж, які не витримують тиску, завдяки якому вода була б по всій Котельві безперебійно.

Сім’ї з низьким доходом матимуть змогу оформити субсидію на воду.

Депутати затвердили Положення та персональний склад наглядової ради Комбінату комунальних підприємств. До цього постійно діючого колегіального органу управління, члени якого працюватимуть на громадських засадах, ввійшли депутати селищної ради Артур Ванян, Василь Тимошенко, Володимир Гаврилко і Олександр Фесак, начальник юридичного та кадрового забезпечення виконавчого комітету селищної ради Лариса Якименко та начальник відділу економічного розвитку, проектного менеджменту та інвестицій виконавчого комітету селищної ради Сергій Ковпак. Прийнята Програма фінансової підтримки підприємства. Є сподівання, що ситуація в ККП покращиться, що дасть змогу підприємству запрацювати по-новому.

З метою залучення активної молоді до соціально-культурного життя та вирішення проблем громади, створена Молодіжна ради, як консультативно-дорадчий орган при селищній раді, затверджено Положення про неї та склад ініціативної групи з її утворення.

Враховуючи відповідне рішення Полтавської обласної ради, сесія затвердила рекомендації для обрахунку мінімальної суми річного доходу, отриманого від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, та/чи виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, сукупний розмір яких перевищує 2 гектари на території громади. Мінімальну суму річного доходу, отриманого внаслідок продажу вищезазначеної сільськогосподарської продукції, визначено у розмірі не менше 10 % нормативної грошової оцінки відповідних земельних ділянок (паїв).

Розглянуто 190 земельних питань.

В кінці сесії селищний голова Тетяна Корост повідомила про зміни , які відбулися у міжсесійний період у депутатській фракції «Довіра». У зв’язку із достроковим припиненням депутатських повноважень Ольгою Саєнко, на зборах головою фракції обрано депутата Ірину Олефіренко, до фракції «Довіра» також приєдналася депутат Любов Гапон.

Головний лікар ЦПМСД Світлана Безпалько проінформувала про стан захворюваності на коронавірусну інфекцію в громаді, та в черговий раз наголосила на необхідності дотримання необхідних карантинних обмежень під час Великодніх святкувань, розглянуті рекомендації виконавчого комітету щодо невикористання виробів із синтетичних полімерів (штучних квітів, вінків та кошиків тощо) на території кладовищ громади та рекомендації суб'єктам торгівлі їх не реалізовувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних