Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЧОРНОБИЛЬ... ЛЮДСЬКІ ТРАГЕДІЇ, ПОДВИГ, ПАМ’ЯТЬ І НАШ ДОВІЧНИЙ БІЛЬ...

Дата: 26.04.2021 10:39
Кількість переглядів: 858

Фото без опису

Карантинні обмеження «червоної» зони внесли свої корективи у формат проведення заходів з нагоди 35–х роковин Чорнобильської катастрофи. 26 квітня у Котельві відзначили цей день в колі людей, доля яких тісно пов’язана з Чорнобилем – ліквідаторів та переселенців. Селищний голова Тетяна Корост разом із представниками місцевої громадської організації «Союз Чорнобиль України» на чолі із Василем Шокалом поклали квіти до пам’ятного знаку землякам – ліквідаторам та хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих.

Звичайно ж не обійшлося без спілкування про наболіле. Голова громади Тетяна Корост запевнила чорнобильців, що селищна рада завжди готова підтримати їх та допомогти у вирішенні різних життєвих проблем. Нещодавно прийнята та діє Програма підтримки соціально вразливих верств населення «Турбота» на 2021-2025 роки, спрямована на соціальний захист жителів громади пільгових категорій, в тому числі, громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Починаючи з цього року, до Дня Чорнобильської трагедії, ліквідатори, вдови ліквідаторів та діти до 6 років отримуватимуть щорічну фінансову підтримку в сумі 1000 грн. Крім того, в програмі передбачені кошти на відшкодування проїзду чорнобильцям та проведення зубопротезування, матеріальна допомога на поховання та компенсація за втрату годувальника, фінансована підтримка селищної громадської організації "Союз Чорнобиль України" тощо.

В цей день до пам’ятного знаку покладено багато живих квітів на вдячність тим, хто у 1986 році в нерівному бою з атомом захистив і відстояв наше майбутнє. Нехай же згадка про цей подвиг залишиться в пам'яті ще не одного покоління українців...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних