A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

КОТЕЛЕВСЬКИЙ СЕЛИЩНИЙ ГОЛОВА ТЕТЯНА КОРОСТ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЩОТИЖНЕВІЙ ВІДЕОНАРАДІ У ГОЛОВИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕГА СИНЄГУБОВА.

Дата: 29.03.2021 11:09
Кількість переглядів: 1125

Фото без опису

29 березня першочерговим знову було питання стану запобігання поширенню COVID-19 на території Полтавщини. За темпами розповсюдження коронавірусної інфекції на рівні держави Полтавська область знаходиться на 9 місці знизу, а за темпами розповсюдження захворюваності випереджає низку областей, зокрема, Закарпатську. Про це розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак.

Минулого тижня зареєстровано майже 700 випадків захворювання за добу. Вірус мутує, він швидко поширюється, із коротким інкубаційним терміном – у разі контакту достатньо 3 діб для його проявів. Зараз группа ризику – це громадяни від 30 до 70 років. Спостерігається ріст захворюваності на COVІD-19 серед дітей.

Усього для хворих на COVІD-19 по всій області виділено 2353 ліжок, із них зайнято 43,1%.

В області зросла кількість осіб, які перебувають на самоізоляції, оскільки нещодавно держава прийняла рішення, згідно з яким після перетину кордону необстежені громадяни ідуть на самоізоляцію із відповідним реєстром у програмі «Дія».

На Полтавщині згідно з визначеним графіком триває другий етап вакцинації. Щеплення вже отримали понад 9200 осіб. Вакциною область забезпечена в достатній кількості. Наразі активними є щеплення для вікової категорії 80+.

На відеонараді також йшла мова про надання методичної допомоги в організації забезпечення соціальними послугами населення в громадах, нові підходи в розробленні містобудівної та земельної документацій.

По закінченню селищний голова обговорила питання розглянуті на відеонараді із керівниками структурних підрозділів та комунальних установ. Як і по всій області, у Котелевській громаді також спостерігається ріст захворюваності. Станом на 29 березня у стаціонарному відділенні Лікарні планового лікування перебувають 22 пацієнти, з них, 11 - хворих на коронавірусну інфекцію, 5 – з підозрою на COVІD, в яких взяті аналізи на ПЛР-тести. Хвилювання викликає те, що всі хворі повністю або частково кисневозалежні.

У зв’язку з цим Тетяна Михайлівна ще раз наголосила керівникам на забезпеченні контролю за всіма карантинними обмеженнями. Особливо уважно потрібно проаналізувати ситуацію у дошкільних закладах.

Дуже важливо зараз не залишити поза увагою забезпечення соціальними послугами громадян. У громаді соціальні послуги надає територіальний центр, віднедавна деякі з них є безоплатними, відділом соціального захисту селищної ради вивчаються соціальні потреби всіх жителів громади. Щоб попередити виникнення різних непередбачуваних ситуацій та охопити більшу кількість громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах, до цієї роботи будуть залучені працівники центру соціальних служб. Селищним головою також дане доручення вивчити питання із облаштування соціального житла для громадян, які цього найбільше потребують.

Під час наради обговорено стан справ із корегуванням генерального плану Котельви із зонуванням та підготовкою комплексного плану просторового розвитку території громади, який дозволить громаді визначати орієнтири і пріоритетні напрямки щодо планування й забудови власної території.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних