A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ДВА ДНІ ПЛІДНОЇ РОБОТИ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 19.03.2021 11:21
Кількість переглядів: 506

 

Фото без описуДВА ДНІ ПЛІДНОЇ РОБОТИ ПОСТІЙНИХ КОМІСІЙ СЕЛИЩНОЇ РАДИ- заслухано звіт начальника Комбінату комунальних підприємств Володимира Короста про фінансово-господарську діяльність підприємства за 2020 рік.

Очевидним є факт необхідності зміни підходів до системи організації роботи комунгоспу, покращення якості послуг, які надаються населенню, розширення їх видів. Постійна збитковість підприємства – лише за минулий рік втрати склали більше 2 млн.грн., невпорядкована матеріально-технічна база, робота в умовах тарифів, що не покривають витрати за надані послуги, не враховують підняття цін на енергоносії та ріст мінімальної заробітної плати. Тарифи не переглядались роками: на утримання будинків та прибудинкових територій з 2012 року, на централізоване водопостачання з 2017 року (зараз собівартість питної води більша існуючого тарифу), на вивезення та захоронення твердих і рідких побутових відходів з 2019 року, хоча згідно чинного законодавства вони переглядаються щорічно за результатами фінансового аудиту. Найбільш збитковою є послуга із вивезення твердих побутових відходів, де дохід покрив лише 21% всіх витрат, а збитки в сумі 800 тисяч гривень вимушена була покривати селищна рада. Основна причина – не укладення угод на вивезення сміття. За цю послугу сплачують лише приватні підприємці та жителі багатоповерхівок. А за вивезення рідких відходів прибуток склав аж 2 тисячі гривень за рік.

Проблеми централізованого водопостачання мешканці громади відчувають особливо в літній період, це все через зношеність мереж та несанкціоновані врізки. Турбує питання відсутності резервної свердловини питної води, що може призвести до надзвичайної ситуації.

Є необхідність розширення ряду послуг для населення, організації маршрутних підвезень жителів громади, створення служби догляду за кладовищами, оновлення технічного парку, придбання тієї ж снігозбиральної техніки, впорядкування роздільного збирання відходів. І це тільки частина питань, якими повинен займатись комунгосп.

У голови громади Тетяни Корост вимоги до керівника підприємства прості і зрозумілі – працювати так, щоб мати фінансові результати, а не очікувати чергових бюджетних коштів для свого існування. На сесії заплановано затвердити статут комунального підприємства в новій редакції, та його організаційну структуру. Обговорено необхідність створення наглядової ради для контролю за діяльністю комунгоспу.

На постійних комісіях депутати розглянули також ряд питань, що стосувалися комунального майна та 463 земельних питання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних