A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПНИМ, ХАРЧУВАННЯМ ДІТЕЙ 

Дата: 17.02.2021 08:31
Кількість переглядів: 1282

 

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПНИМ,ЗДОРОВИМ І ЗБАЛАНСОВАНИМ ХАРЧУВАННЯМ ДІТЕЙ У ВСІХШКОЛАХ ТА ДИТСАДКАХ-ОДНЕ ІЗ ПЕРШОЧЕРГОВИХ ЗАВДАНЬ, що необхідно реалізувати в закладах освіти Котелевської громади, та яке обговорено на засіданні виконавчого комітету селищної ради 10 лютого.

З даного питання інформувала начальник відділу освіти та молоді селищної ради Інна Назарко.

Встановлено вартість одноразового харчування учнів у школі у сумі 13 грн., у дитячому садку вартість харчування дитини віком від 1 до 3 років - до 35 грн., від 3 до 6 (7) років – до 40 грн. на день.

За ініціативи селищного голови Тетяни Корост прийняте рішення про зменшення батьківської доплати за харчування у дитсадках із 60% до 40 %, селищна рада тепер оплачуватиме 60 % суми, адже в багатьох родин виникли значні фінансові труднощі, в тому числі, і через довготривалий карантин.

Селищна рада організовуватиме одноразове безкоштовне харчування 768 учнів селищних шкіл. Це 622 дітей, які навчаються у 1-4 класах та 146 школярів 5-11 класів пільгових категорій (діти-сироти, діти із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, із малозабезпечених родин, діти учасників АТО/ООС та діти з особливими освітніми потребами).

У школах навчаються 47 дітей, які виховуються у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах. Вони харчуватимуться повністю безкоштовно.

Зовсім не оплачуватимуть харчування батьки 64 дітей пільгових категорій, які відвідують дитсадки громади (діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти із малозабезпечених сімей, діти учасників АТО/ООС та діти з особливими потребами).

Розміри встановлених оплат діятимуть до кінця поточного навчального року, із 1 вересня вступлять в силу нові додаткові норми харчування у навчальних закладах.

З 1 січня 2021 року в Україні діють нові санітарні норми для харчування школярів, які посилюють контроль за безпечністю та якістю харчових продуктів. Зміни стосуються також вимог до матеріально-технічної бази шкільних харчоблоків.

У громаді вже розпочато впровадження оновлених норм і регламентів, в щоденному шкільному раціоні учнів вже з’явилося більше злакових, овочів і молочних продуктів. В подальшому шкільне меню буде постійно доповнюватися.

Цього ж дня на засіданні виконавчого комітету обговорено план заходів із відзначення 15 лютого Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цього питання доповідала заступник селищного голови Ольга Саєнко.

Члени виконкому схвалили перелік об’єктів реконструкції та капітального ремонту, видатки на які планується проводити за рахунок коштів бюджету розвитку Котелевської селищної територіальної громади. Найперше необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію на об’єкти, що мати можливість приймати участь у державних, обласних проектах та грантових програмах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.