A A A K K K
для людей із порушенням зору
Котелевська селищна рада
Полтавського району Полтавської області

З 24 ЛИПНЯ 2021 РОКУ ЗАПРОВАДЖУЮТЬСЯ СУТТЄВІ ЗМІНИ У ПЛАНУВАННІ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ

Дата: 17.02.2021 10:30
Кількість переглядів: 1425

Фото без описуЗ 24 ЛИПНЯ 2021 РОКУ ЗАПРОВАДЖУЮТЬСЯ СУТТЄВІ ЗМІНИ У ПЛАНУВАННІ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ

15 лютого у Котельві Департаментом будівництва, містобудування, архітектури і ЖКГ Полтавської облдержадміністрації проведений семінар для керівників місцевих сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, галузевих структурних підрозділів селищної ради та закладів комунальної власності, приватних підприємців.

Про нові підходи у розроблені містобудівної та земельної документації, запроваджені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель» проінформувала заступник директора департаменту, головний архітектор Полтавської області Ірина Особік.

Цей закон вступає в дію 24 липня 2021 року та змінює правила планування територій, визначення та зміни цільового призначення земельних ділянок та встановлює нові вимоги з примусового відчуження земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності.

Тепер кожна територіальна громада визначатиме орієнтири щодо планування та забудови власної території шляхом розроблення нового різновиду містобудівної документації — комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади. Він визначатиме функціональне призначення території, межі функціональних зон, дорожню мережу, інженерно-транспортну інфраструктуру - все що є у межах території громади.

Тобто, комплексний план просторового розвитку визначатиме майбутній вигляд громади, в нього закладена стратегія розвитку кожного населеного пункту на майбутнє. 

Але перед його затвердженням потрібно провести велику підготовчу роботу: детально проаналізувати і обстежити територію, передбачити всі об'єкти, які будуватимуться в найближчі десятки років, розробити Генеральний план. Основою для Комплексного плану громади повинен стати топографічний план.

Селищна рада вже розпочала активну роботу із визначення об'єктів комунальної власності, що потребують ремонту та реконструкції, заплановано виділити кошти на їх проектно-кошторисну документацію.

Голова громади Тетяна Корост закликала сільгоспвиробників, які планують проводити будівельну діяльність, розробити на свої підпорядковані виробничі об'єкти детальні плани територій та відповідально віднестися до надання анкет вихідних даних для розробки містобудівної документації громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних